Çiftçi her yerde aynı sıkıntıyı yaşıyor

Çiftçi her yerde aynı sıkıntıyı yaşıyor

Güneysınır İlçe Ziraat Odası Başkanı Ali Yavuz, çiftçilerin yaşadığı sorunun her yerde olduğu gibi Güneysınır’da da aynı olduğunu söyledi.

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen çiftçilerin sorunlarını çözmek için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Yavuz, “Burada çiftçilik denince akla arpa, buğday, nohut gibi ürünler geliyor. Bu yıl taban fiyatlarının düşük belirlenmesi ve bunun da altında ürün alınması çiftçilerimizi derinden vurdu. Odamıza üye yaklaşık 3 bin çiftçi var. Bunların hepsi faal çiftçi değil. Zamanında kayıtlarını yaptırmışlar ama sonra çiftçiliği bırakmışlar” dedi.
Güneysınır çiftçisinin borçlu olduğuna da dikkat çeken Yavuz, “Çiftçilerimiz borçlarını ödemede çok zorluk çekiyor. Bazı yerlerde borcundan dolayı çiftçilerin haczedildiğini duyduk. Her ay düzenli olarak faturalarımız geliyor hacizlik olmamak için de el birliği içinde ödemeye gayret ediyoruz.  İlçemizde kuraklık olduğu için verim de düşük oluyor. Standartlaşmış diyebileceğimiz arpa, buğday, nohut gibi ürünleri yetiştiriyoruz. Bu yıldan itibaren inşallah organik ürün yetiştirmeye yönelik çalışmalara başlayacağız bunun içinde ilk etapta organik gübre kullanmayı alışkanlık hale getireceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.