Caddelerde düzenleme

Caddelerde düzenleme

Aladdin-Adliye tramvay hattı çalışmaları kapsamında Mevlana Caddesi’ndeki çalışmalar devam ediyor.

Aladdin-Adliye tramvay hattı çalışmaları kapsamında Mevlana Caddesi’ndeki çalışmalar devam ediyor. Trafiğin akışını engellememek amacıyla Mevlana Caddesi’ne bağlanan diğer cadde ve sokaklarda da yeni düzenlemeler yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut tramvay hattına ilave olarak hayata geçirilecek Alaadin-Adliye arası tramvay hattı çalışmaları devam ediyor. Mevlana Caddesi gidiş-dönüş çift şerit ile devam etse de büyük tonajlı araçlar caddeye giremiyor. Trafiğin aksamaması için Mevlana Caddesi’ne bağlanan bazı caddeler ikiye bölünerek birçok caddede genişletme çalışmaları da devam ediyor. Şerafettin Caddesi de çalışmalar kapsamında Vali İzzetbey Caddesi’nden itibaren tek şeride düşürüldü. Ancak caddenin Vali İzzetbey Caddesi’ne doğru yönlendirilmesi caddede trafik akışının yavaşlamasına neden oluyor. Mevlana’ya gitmek amacıyla Şerafettin Caddesi’ne giren sürücüler, yolun bölünmesiyle şaşkınlığını gideremiyor. Yaklaşık 2 hafta önce bölünen yol, zaman zaman trafiğin aksamasına neden oluyor. Artık Konya’da tek yön levhaları hemen hemen her sokak başında çıkıyor. Sürücüler ise yeni yol sistemini alışmaya çalışıyor.

KALDIRIMLARA CEPLER YAPILDI

Şeraffetin Caddesi üzerinde bulunan birçok esnaf yolun daralmasından dolayı araçlarını koyarak mallarını indiremediklerini ifade etti. Geçmiş yıllarda caddenin 4 şerit olduğunu belirten esnaflar, ancak yanlış uygulamalar sonucu caddeden otobüslerin dahi geçemediğini iddia etti. Cadde üzerinde kaldırımların genişletilerek yeni cepler yapıldığını vurgulayan esnaflar, “İlk başlarda vatandaşlar ceplere araçlarını ücretsiz park edebiliyorlardı ama şimdi o da paralı oldu. Park sorunu olduğu için zorunlu olarak park ediyoruz. Belediye aracı çöpleri toplamaya geldiğinde kısa sürede trafik tıkanıyor. Dubalar olduğu için sollama yapılamıyor. Ama dubaların araçlara zarar vermediğini bilen vatandaşlar, dubaların üstünden geçerek sollama yapıyor. Şehir merkezindeki bir caddenin daha ne kadar bu halde devma eder bilmiyoruz ama inşallah çalışmalar bitince trafik eski seyrine döner” diye konuştu. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Alaaddin-Adliye tramvay hattında 7 adet istasyon bulunacak. Güzergahın sonunda raylı sistem taşıtları için depo alanı ile bakım ve onarım istasyonu yer alacak. Konya için önem arz eden projenin yatırım maliyeti; altyapı aktarımı, inşaat toplamı ve elektro-mekanik olmak üzere toplam 80 milyon 576 bin 100 TL olarak belirlendi. Kışla caddesinin bazı bölümleri de çalışmalar nedeniyle trafiğe kapatılmıştı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum