Büyükşehir aciz kaldı

Büyükşehir aciz kaldı

Karla birlikte şehirde meydana gelen sıkıntıları Meclis'e taşıyan Mustafa Kalaycı, “Yerel yönetimler kara hazırlıksız yakalanmış, aciz durumda kalmıştır. Kar yağışı nedeniyle Konya merkez ve ilçelerdeki seraların yüzde 80'i yıkılmıştır” dedi

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya'da kar yağışıyla birlikte yaşanan sıkıntıları Meclis gündemine taşıdı. Hükümeti uyaran ve yerel yöneticileri eleştiren Kalaycı, “Kar yağışı sonucu Konya'da ciddi sorunlar yaşanmış, hayat neredeyse durdu. Meteoroloji önceden uyarmasına karşın, Hükümet ve Büyükşehir Belediyesi tedbirsiz yakalanmış, zamanında ve yeterli hizmet verememiş, beceriksiz ve âciz durumda kalmıştır. Yaşanan aslında büyük bir afet değildir. 20-30 yıl öncesine kadar Konya'da gördüğümüz sıradan kış günlerinin bir benzerini yaşıyoruz. AK Parti Hükümeti ve belediye hizmet sunumunda sınıfta kalmıştır. Bu süreçte Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet kalitesinde hiçbir iyileşme ve gelişme olmadığı da ortaya çıkmıştır. Kar yağışıyla birlikte Konya'nın şehir içi ulaşımı felç olmuş, ilçe ve mahalle yolları, Konya-İstanbul, Konya-Antalya ve Konya-Aksaray kara yolları uzun süre trafiğe kapanmıştır. Yollarda kilometrelerce araç kuyruğu oluşmuş, çok sayıda araç kara saplanmış, çok sayıda trafik kazası meydana gelmiştir. Yüzlerce araba 18 saati bile aşan sürelerde yollarda mahsur kalmıştır. 21 ilçemizde 150'nin üzerinde köy ve beldenin, yeni adıyla mahallenin yolları kapandı” diye konuştu.

VATANDAŞ MAĞDUR EDİLDİ

Elektrik sıkıntısına dikkat çeken Kalaycı, “Konya'nın büyük bir bölümüne uzun süre elektrik verilmemiş, elektrik şirketi arızalara yetişememiştir. Hâlen kesintinin devam ettiği ilçe ve mahallelerimiz vardır. Hemşehrilerim bizleri aradı. Elektrik kesintisi şehrin birçok mahallesini susuz da bırakmıştır. Yine elektrik olmayınca doğal gaz kesilmiş, kombi, kalorifer, televizyon ve internet tamamen devre dışı kalmıştır. Evlerinde uzun süre elektrik bekleyen ve bir yetkiliden cevap alamayan Konyalılar çileden çıkmıştır. Elektrik kesintisi nedeniyle sanayi bölgelerinde de çarklar durmuş, uzun süre üretim yapılamamıştır. Elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olan Konyalıların zararını, sanayicimizin üretim kaybının karşılığını kim ödeyecektir? Elektrik kesintilerini sürekli gündeme getirmemize rağmen Hükümet hiç oralı olmamıştır. En son verdiğim soru önergesine Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından 28 Ekim 2014 tarihinde verilen cevapta konu geçiştirilmiş, sanki hiç şikâyet yokmuş ve şikâyetler de dikkate alınıyormuş gibi Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK)'ya şikâyet edilmesinden bahsedilmiş, özel dağıtım şirketinin verdiği bilgi bana cevap olarak gönderilmiştir. Hükümetin, yandaş kollamayı bırakıp Konya'daki elektrik kesintisi sorununa köklü çözüm getirmesi gerekmektedir” diye konuştu.

SERALARIN YÜZDE 80'İ YIKILDI

“Yoğun kar yağışı nedeniyle Konya merkez ve ilçelerdeki seraların yüzde 80'i yıkılmış, bazı binaların çatısı, istinat duvarı, Zafer Meydanı'nda bulunan Camlı Köşk'ün demir gölgelikleri çökmüştür” diyen Kalaycı, sözlerini şöyle tamamladı: “KONSAN Özel Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iş yerleri yerle bir olmuş, büyük çapta maddi hasar meydana gelmiştir. Sanayicilerimiz çatıları göçen iş yerleriyle ilgili gördükleri manzara karşısında şoka uğramıştır. İmalat makine ve cihazları ile ürettikleri ürünler de kullanılamaz hâle gelen sanayicimiz büyük maddi kayıplarla karşı karşıyadır. 'Bu manzarayı bize yaşatanlar utansın' diyen sanayicilerimiz, önceden de çatırtılar gelen ve karla birlikte göçen iş yerlerinde emeklerinin heba olmasına neden olan sorumluların bulunmasını ve hesap sorulmasını istemişlerdir. Hükümet zarar gören vatandaşlarımıza sahip çıkmalı, yaraların sarılması için gereğini yapmalıdır. Ayrıca, KONSAN'da iş yerlerinin göçme nedeni ortaya çıkarılarak ilgililerden ve belediyeden hesap sorulması için derhâl soruşturma başlatılmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.