Büyük anlaşma iptal edilince Konyalı firma iflas etti! İşte ismi

Büyük anlaşma iptal edilince Konyalı firma iflas etti! İşte ismi

Küresel ekonomik krizin etkileriyle Türkiye ve dünya genelinde iflas eden firma sayısı arttı. Son olarak büyük bir anlaşma iptal edildiği için Konyalı firma iflas etti.

Küresel ekonomik krizin sonucu olarak yerli ve yabancı birçok firma iflas etti. Nakit para akışındaki azalma sektörleri zora soktu. Bankalardan kredi alarak ayakta durmaya çalışan işletmeler ise hayal kırıklığıyla karşı karşıya kaldı.

uretim.jpg

NAKİT PARASI OLMAYAN İFLAS EDİYOR

Bankaların faiz oranlarını yükseltmesi ve kredi musluğunu kısması yeni dönemin başlangıcı olarak kabul ediliyor. Mevcut şartlarda öz sermayesi güçlü olan firmalar büyümeye devam ederken banka ile iş yapanlar ise ya konkordato ilan ediyor ya da iflas ediyor. Et ve et ürünleri sektöründe faaliyetleriyle dikkat çeken bir firma daha iflas etti.

et-83838.jpg

1950 YILINDA KURULAN DEV BİR FİRMA

Türkiye'de et denince akla gelen ve toptan satışlarıyla dikkat çene firmanın hem Konya hem de Antalya'da tesisleri vardı. 1950 yılında kurulan ve tam 74 yıl geçmişi olan Hacıince Et firması artan ekonomik baskıları daha fazla kaldıramadı. Konya ve Antalya'ya 41 milyon dolarlık yatırım yapan firma konkordato ilan etmişti.

iflas-444.jpg

KONYA VE ANTALYA'YA MİLYONLARCA LİRA YATIRIM YAPTI

Hacıince Et Ürünleri Pazarlama AŞ'nin Konya'da dev bir et entegre tesisi bulunuyor. Konya Beyşehir'de 1000 dönüm arazi üzerinde kurulu çiftlikte ise 2 bin 500 tane büyükbaş hayvan yer alıyor. Hacıince Et firmasının konkordato talebini değerlendiren mahkeme 2 Haziran 2023'te şirket ve sahipleri için tedbir kararı uygulamıştı.

iflas-1.jpg

ANLAŞMA İPTAL EDİLİNCE İFLAS NOKTASINA GELDİ

Yeniakit.com.tr'de yer alan habere göre, söz konusu şirketin ekonomik bilançosunun kötüye gitmesinin nedeni olarak ise Türkiye'de hizmet veren bir fast food zinciri ile olan sözleşmesinin sona ermesinin olduğu iddia ediliyor. Sırf bu yüzden firmanın iflas noktasına geldiği belirtiliyor.

Kaynak:www.yeniakit.com.tr