BM acilen toplanmalı

BM acilen toplanmalı

Erbakan Vakfı Konya İl Başkanı Yücel Kemandi, Burma/Myanmar'daki zulümlerin durdurulması çağrısında bulundu. Kemandi, "BM Güvenlik Konseyi acilen toplanmalıdır" dedi

1962 yılından beri kesintisiz olarak Burma/Myanmar’da Müslümanlarına yönelik acımasız şiddet politikaları son yıllarda hızlı bir ivme kazandığını dile getiren Erbakan Vakfı Konya İl Başkanı Yücel Kemandi, bu zulümlerin Müslüman varlığını tamamen ortadan kaldırmaya yönelik sistematik bir soykırıma dönüştüğünü söyledi.

KATLİAMLAR SONA ERMELİDİR

Kemandi, "Budist Nobel ödüllü Aung Sang Suu Kyi idaresi altında, Myanmar Genel Kurmay Başkanı Min Aung Hlaing yönetimindeki Burma/Myanmar Ordusu ve BGP (Sınır Muhafaza Polisi) tarafından Meiktila, Lashio, Mandalay, Pegu, Prome, Yangon, Maungdaw, Rathedaung ve Buthidaung gibi yerleşim yerlerinde son günlerde yaşanmakta olan katliamlar iyice hız kazanmıştır. Başta İslam Birliği Teşkilatı ve D-8 olmak üzere tüm uluslararası kuruluşları gerekli adımların atılması ve katliamların sona erdirilmesi için acilen harekete geçmeye davet ediyoruz. Keza, Bangladeş kurtuluş savaşı sırasında, Bangladeşli kardeşlerini bağırlarına basan Rohingyalı Müslümanların Bangladeş’e geçici olarak kabullerinin sağlanması ve bu konuda uluslararası yardım kuruluşlarının harekete geçmesi büyük bir zaruret arz etmektedir. Özellikle Maungdaw ve Rathedaung’ta katliamlar sonrası, Müslümanların evleri ateşe verilmekte ve 87.000 kişi ülkeyi terk etmeye zorlanmaktadır" dedi.

BM GÜVENLİK KONSEYİ ACİLEN TOPLANSIN
2015 seçimlerinde reform iddialarıyla işbaşına gelen Aung Sang Suu Kyi'nin uluslararası yardım örgütlerinin bu mazlum insanlara ulaşmalarını zorlaştırması, zulme uğrayan savunmasız çoluk çocuk, yaşlı ve kadınları terörist olarak göstermeye çalışmasının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kemandi, "BudistAung Sang Suu Kyi idaresi tarafından Rohingya’da inceleme yapmak isteyen BM mensupları, yardım kuruluşları ve medya mensuplarının katliam bölgelerine girişlerinin yasaklaması hiçbir şekilde kabul edilebilir bir durum değildir. Aung Sang Suu Kyi’nin kışkırtıcı ve olayları alevlendiren açıklamaları, olayların çok vahim bir boyuta ulaşmasına neden olmaktadır. Konuyla ilgili olarak BM Güvenlik Konseyi’nin de acilen toplanması gerekmektedir" sözlerini kullandı.

ROHİNGYA'YA BARIŞ GÜCÜ GÖNDERİLSİN
İslam Birliği Teşkilatı’nın, Müslümanlardan oluşan bir barış gücünün süratle Rohingya’da görev yapması konusunda BM Teşkilatı nezdinde gerekli girişimleri yapması zaruri bir durum arz ettiğini sözlerine ekleyen Kemandi, "Buna örnek olarak ta Refahyol döneminde Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından Filistin’in El Halil kentine Türk Askerî Birliği'nin gönderilmesi gösterilebilir. Bu Osmanlı Devleti'nin inkırazından tam 80 yıl sonra ilk defa gerçekleşen bir olaydı. Filistin yönetimiyle İsrail arasında El-Halil kentinin Filistin yönetimine devri anlaşması imzalanmış, bu anlaşmayı müteakip bölgedeki barışın korunması amacıyla 30 Ocak 1997 tarihinde Oslo'da imzalanan anlaşma gereği, Başbakan Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın teklifiyle 20 Şubat 1997 tarihli 59. Birleşimde TBMM’nin oybirliğiyle aldığı kararla Türk Askerî Birliği 54. Hükümet tarafından El Halil’e gönderilmiştir. Bu konuda Hükümetin, Müslümanların meskûn olduğu bölgelere Türk Askerî Birliği öncülüğünde Müslüman Barış Gücü’nün bölgeye gönderilmesi konusunda uluslararası boyutta gerekli çalışmaları başlatması hepimizin ortak arzusudur" ifadelerini kullandı. Kemandi sözlerini şu şekilde tamamladı: "Bu vesileyle, Erbakan Vakfı olarak Roghinya’nın Maungdaw, Rathedaung ve Buthidaung yerleşim bölgeleri başta olmak üzere katliamların sona ermesi için , başta Burma/Mynmar’daki Müslüman Sivil Toplum Örgütleri başta olmak üzere, ilgili ve yetkili tüm uluslararası kuruluşlarla temasa geçeceğimizi kamuoyuna önemle arz ediyoruz."

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.