Bisikleti halka sevdireceğiz

Bisikleti halka sevdireceğiz

Türkiye'nin önde gelen motosiklet kulübü olan Kaiwos Türkiye Motor Kulübü bünyesinde, Kaiwos Türkiye Bisiklet Kulübü de kuruldu.

Türkiye'nin önde gelen motosiklet kulübü olan  Kaiwos Türkiye Motor Kulübü bünyesinde, Kaiwos Türkiye Bisiklet Kulübü de kuruldu. Bisiklet kulübü, kask kullanımına karşı farkındalık oluşturma gibi düzenlediği etkinlikle adından sıkça söz ettiren  Kaiwos Türkiye Motor Kulübü ile birlikte hareket edecek. Motosiklet ve bisiklet kulübü üyeleri Kültürpark'ta bir etkinlik düzenleyerek bisiklet kulübünün tanıtımını yaptı. Kulüp hakkında bilgi veren  Kaiwos Türkiye Motor Kulübü Genel Başkanı Hasan Suat Doğan, "Kaiwos Türkiye Motor Kulübü olarak Konya'ya bisiklet takımını kurmaya geldik. Zaten Konya'da bisiklet üzere bir yapılanmamız vardı. Türkiye'de ilk defa yapılmayan bir şeyi yapıyoruz. Buradaki amaç iki teker sevdalılarını buluşturup bir araya getirmek. Bunları yaparken de kulüp üzerindeki sevgiyi ve kardeşliği onlara aktaracağız. Mümkün olduğu kadar bu yapıyı Türkiye geneline yaymayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

KONYA BİSİKLET SEVERLER İÇİN BİR FIRSAT

Konya'da bisiklet yolunun diğer illere oranla daha çok olduğunu belirten  Kaiwos Türkiye Motor Kulübü'nün alt birimi Bisiklet Takımı Kaptanı İsmail Ekşici ise, "Konya'da gerçekten Türkiye ortalamasının daha üstünde bisiklet yolumuz var. Ancak bunu yeterince kullanamıyoruz. Çünkü bisiklet yoluna bilinçli atılan cam kırıkları, araç parkları gibi sorunlar var. Bunları çözmek için belediyelerle gerekli görüşmeler yapıp çözüm yolu arayacağız. Bisiklet yoluna park eden araçlar için bir sticker yapmayı düşünüyoruz. Trafikte araçlar bisikletleri görmüyorlar. Araçların bisikletin ve bisikletlinin farkında olmalarını ve onları görmelerini sağlayacağız. Sürekli olarak turlar geziler düzenleyeceğiz. Konya'ya bisikleti sevdireceğiz" diye konuştu.  Kaiwos Türkiye Motor Kulübü Konya Şube Başkanı Sezer Karışmaz da etkinliklerde bisiklet kulübü ile beraber hareket edileceğini belirterek, bisiklet takımının Konya'ya hayırlı olmasını diledi.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.