Bisiklet kullanıcıları tramvay izni talep ediyor

Bisiklet kullanıcıları tramvay izni talep ediyor

Türkiye'de en fazla bisiklet kullanılan il olarak bilinen Konya'da bisiklet kullanıcıları zaman zaman tramvay ve toplu ulaşımı bisikletleri ile kullanmak zoruda kaldıklarını gerekçe göstererek Konya Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuda bir düzenleme yapma

T

ürkiye'de en fazla bisiklet kullanılan il olarak bilinen Konya'da bisiklet kullanıcıları zaman zaman tramvay ve toplu ulaşımı bisikletleri ile kullanmak zoruda kaldıklarını gerekçe göstererek Konya Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuda bir düzenleme yapmasını isedi. Bisiklet kullanıcıları özellikle Şehir merkezi – Bosna arasında bisikletlerini tramvay ile götürmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Bisikletlerimizi tramvaylara alamıyoruz. Farklı illerde otobüs ve tramvaylarda bu tarz kurallar çoktan kaldırıldı. Yetkililierden yardım bekliyoruz" diyerek sosyal medya üzerinden kampanya başlattı. Fatmanur Sergi isimli bir vatandaş tarafından başlatılan kampanya pek çok kişi tarafından da destek aldı.

 Sergi, kampanya destek metninde şu ifadelere yer verdi: "Bisiklet severler olarak nasıl araçlar yolda kalıyorsa bizler de yolda kalabiliyoruz.Toplu ulaşım (Tramvay) olmadan gidemeyecegimiz yerler olmakta.Fakat görevliler kuralları uyguladıkları için izin vermemekteler. 20 km. yol elde bisiklet ile nasıl gidilebilir? Bu durum bisiklet kullanımını düşürmektedir. Toplu ulaşımda bizler gerekli önlemleri alabilir ve kaza durumunda bisikletin başka yolculara zarar vermemesi için uygun bir sekilde bisikletlerimizi koyabiliriz. Farklı illerde otobüs ve tramvaylarda bu tarz kurallar çoktan kaldırıldı.Biz de değerli yöneticilerimizden bu konuda çalışma beklemekteyiz."

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum