"Bir hayat kurtarın"

"Bir hayat kurtarın"

Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından kan bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla ‘Kanımızın yetmemesi kanımıza dokunuyor’ sloganı ile kan bağışı kampanyası düzenlendi

Saadet Partisi Gençlik kolları üyeleri Türk Kızılayı Zafer Kan Alma Merkezi’ne giderek kan bağışında bulundu. Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanı Seyit Muhammed Halit Arık, programı kanımızın yetmemesinin kanlarına dokunduğunu belirterek, “Havaların soğuması ile birlikte kan bağışının çok azıldığı yetkililer tarafından açıklanıyor. Pek çok kurum tarafından kan bağışı için çağrılar yapılıyor. Biz de bu çağrıya duyarsız kalmadık. Geçtiğimiz hafta yaptığımız yönetim kurulu toplantımızda bir Kızılay çalışanının sunumu ile kan bağışının önemini genç arkadaşlarımıza anlattık. Bir hayat kurtarmak insanlığı kurtarmak içindir” dedi. Toplantı sonrası kan bağışının yapılması için bir kampanya ve bunun düzenli haline getirilmesi için bir karar aldıkların ifade eden Arık, şöyle konuştu: “Ülkemizde kan ihtiyacının üst düzeyde olmasının sebepleri var. Soğuk başta olmak üzere, terör olayları, kaza, bela gibi üzücü olayların sonucu olarak bu ihtiyaç çıkıyor. Bu olaylar ülkemizin yanlış yönetilmesi sonucu oluşuyor. Gün geçmiyor ki bir terör olayı yaşanmasın. Biz huzurun sükunetin olduğu bir dünya için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kampanyamız hayırlara vesile olsun ve tüm vatandaşlarımıza örnek olsun.”

seyit-muhammed-halit-arik--(1).jpg

KAN BAĞIŞI İNSANİ BİR GÖREV

Türk Kızılayı Zafer Kan Alma Merkezi Görevlisi Engin Çorman da Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları’na teşekkür ederek, “Türk Kızılayı Genel Başkanımız kan stoklarının azaldığını ve kan bağışına ihtiyaç olduğunu açıklamıştı. Bu çağrıya STK’larımız olduğu gibi Saadet Partisi de destek verdi. Kan bağışı 15 dakika süren insani bir vazifedir. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çalışıyoruz. Bu noktada STK’lara görev düştüğü gibi basın mensuplarımıza da görev düşüyor. Kan devamlı ihtiyaç olan bir şey. Tüm vatandaşlarımız yılda iki kez kan verebilir. Kan alma merkezlerimize bekliyoruz.”

engin-corman-(1).jpg

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

kan-bagisi-kizilay-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.