Bir babanın isyanı:Eşim kızıma şiddet uyguluyor mahkeme beraat veriyor

Bir babanın isyanı:Eşim kızıma şiddet uyguluyor mahkeme beraat veriyor

Eşinden 2015 yılında boşanan ve bu evlilikten bir kızı olan Murat Köse, kızının eski eşi tarafından darp edildiğini, mahkemenin kadın olduğu için kolladığını ve ceza vermediğini iddia etti

Sesinin duyulmasını isteyen Baba Murat Köse, çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu ifade etti. Köse, kızının eski eşi tarafından darp edildiğini, mahkemenin kadın olduğu için kolladığını ve ceza vermediğini iddia etti. Murat Köse 2015 yılında eşinden boşandı.  Kızını görmeye gittiği zaman kızının vücudunda darp izlerinin olduğunu gören Köse, mahkemenin sırf kadın olduğu için anneyi cezalandırmadığını savundu. Kızının psikolojisinin bozulduğunu ifade eden Köse, sesinin duyulmasını istedi.

3-4-026.jpg

ÇOCUK HAKLARINI BÖYLE Mİ KORUYORSUNUZ?

Kızının daha önce de darp edildiğini belirten Murat Köse son olarak bacaklarındaki darp izlerini fark ettiğini anlattı. Köse, “2016 yılında 4 kez şiddet uygulandı. Bunun akabinde hemen çocuğumu hastaneye götürüp ardından savcılığa suç duyurusunda bulundum. Davanın neticesinde kızım annem dövüyor demesine rağmen alenen darp raporlarına rağmen pedagog uzmanının cinsiyetçi yaklaşımı ve aynı şekilde mahkemenin cinsiyetçi tutumu yüzünden eski eşim beraat aldı. Bu süreçten sonra psikolojik olarak etkilendi. Bundan 1 ay önce yine aynı şekilde bacağında yoğun olmak ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri ne rastladığım da aynı şekilde hemen savcılığa suç duyurusunda bulundum ve akabinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'na konuyla alakalı incelemeleri için şikayette bulundum” dedi.

CİNSİYETÇİ BİR TUTUM İZLİYORLAR!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nın incelemenin raporunu vermediğini dile getiren Köse, “Bu olayla ilgili çocuğuma kimin yaptığını sorduğumda korktuğundan çekindiğinden ve psikolojik baskı gördüğünden dolayı net bir cevap verememiş. Gözlerini kaçırarak bisikletten düştüğünü söylemiştir. Evladı babalardan uzak bırakarak ve cinsiyetçi bir tutum sergileyerek çocuk haklarını korumuş olmuyorsunuz. Unutmayın ki onlar bizim geleceğimiz ve masum yavrularımızdır ve ben bir baba olarak sonuna kadar başta kendi kızım olmak üzere bütün masum çocuklar için mücadele mi devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum