Biletler tükendi, ek seferler geliyor

Biletler tükendi, ek seferler geliyor

Ramazan Bayramı tatilini akrabalarının yanında geçirmek isteyenler, şimdiden biletlerini aldı. Özellikle uçak biletlerinde çeşitli kampanyalar yapılırken, yoğun talepten dolayı otobüs firmalarının da ek seferler yapacağı öğrenildi

Yetkili ağızlardan yapılan açıklamaya göre bu bayramda da tatil süresi 9 gün oldu. Yaşanan ciddi ekonomik sıkıntıya ve bilet fiyatlarının geçmiş yıllara oranla daha pahalı olmasına rağmen, vatandaş, 9 günlük bayram tatilini değerlendirmek istiyor. Kimi vatandaş, bayramı akrabaları ile birlikte geçirmek isterken, kimi vatandaş da tatile gitmeyi tercih ediyor. Bu sebepten dolayı daha bayramın başlamasına yaklaşık 2-3 hafta kalmışken vatandaşlar biletini alarak, yolculuğunu garanti etti. Gerek otobüs, gerek uçak, gerekse YHT biletleri özellikle arife günü ve bayramın ilk 2 günü için tükendi. Biletini erkenden alamayan vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına otobüs firmalarının bayram arifesinde ve bayramın 1. ve 2. günü ek sefer uygulayacağı öğrenildi. Çoğu vatandaş için defalarca yapılan “Biletinizi erken alın” çağrısı yine karşılığını bulmadı. Bilet alma işlemini son haftaya bırakan vatandaşlar, çeşitli mağduriyetler yaşadı. İstediği memlekete gitmek isteyen vatandaşlar, biletlerin bayram öncesi kısa sürede tükenmesinin ardından doğrudan seferleri olan firmalardan ziyade; daha çok gideceği memlekete dolaylı sefer yapan firmaların tarifelerinden yararlanmanın yolunu aradı.

GİDİŞ-GELİŞ BİLETİ ALMAK EN DOĞRUSU”

Bir otobüs firması yetkilisi, “Vatandaşı defalarca uyarmamıza rağmen, bu bayramda da bizi dinlemediler” dedi. Çoğu vatandaşın bilet alma işlemini bayramdan önceki haftaya bıraktığını söyleyen firma yetkilisi, yine çoğu vatandaşın da sadece gidiş bileti aldığını hatırlattı. “Oysa biz sadece gidiş almayın, gidiş ve dönüş biletini birlikte alın diyoruz” diyen yetkili, daha sonra şunları kaydetti: “Vatandaş, asıl yoğunluğun bayramdan sonra olacağını bilmiyor. Bayram öncesi vatandaş, gitmek istediği yere bileti bir türlü bulabiliyor. Bayramdan sonra bu mümkün değil. Milyonlarca insan, bayram dönüşü yola çıkıyor. Biz, vatandaşların mağdur olmaması adına gerektiği takdirde ek seferler de koyuyoruz ama vatandaşın bir an önce son gün alışkanlığını bırakması gerekir.” Otobüs bilet fiyatlarının geçmiş yıllara oranla artışa geçtiğini dile getiren yetkili, “Konya-Ankara arası 1 yıl öncesine kadar 30 lira civarındaydı. Şimdi 45 TL. Konya-İstanbul arası yine 1 yıl öncesine kadar 90 lira civarındaydı. Şimdi 120 TL. Konya-İzmir arası 75 TL” şeklinde konuştu. Bazı uçak firmaları ise arife gününe özel indirimli İstanbul uçuşu yaptı. Arife günü sadece gidiş 72 TL olan bir firmanın uçak bileti, bayram dönüşü sadece gidiş 200 TL'ye kadar çıkıyor. YHT'de ise Konya-Ankara arası sefer fiyatı 36 TL, Konya-İstanbul arası ise 85 TL'den başlıyor.

DİKKAT EDİN: “MUTLU GÜN YASA DÖNÜŞMESİN!”

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Memiş, her bayram öncesi olduğu gibi bu bayram öncesinde de sürücülere uyarılarda bulundu. Yola çıkacak olan sürücülerin muhakkak dinlenmiş ve uykusunu almış olması gerektiğini dile getiren Memiş, insanların bayram gibi mutlu günlerinin yasa dönüşmemesini de temenni etti. “Aceleci olmayın” çağrısında bulunan Memiş, şöyle konuştu: “Yola en uygun zamanda çıkılmalıdır. Emniyet kemeri kesinlikle takılmalı ve aracın içinde can taşındığı akıllardan çıkarılmamalıdır. Günümüzün trafikte en büyük sorunların başını ise araç kullanırken, telefon ile oynama çekmektedir. Cep telefonu ile oynamak potansiyel bir kaza habercisidir. Yine hatalı sollama kazaların birincil nedenlerinin başında yer almaktadır. Takip mesafesi korunmalıdır. Hız yapılmamalıdır. Mümkünse yola araç kullanabilecek bazı kişilerle çıkmak da önemlidir. Tek bir sürücü belli bir süreden sonra yoruluyor. Eğer başka sürücü yoksa, yola çıkan tek sürücü arada dinlenmeyi ihmal etmemelidir. Şimdiden herkese kazasız ve iyi bir bayram diliyorum.”

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.