Biden: Donbas’ta Tansiyon Yükselirse Rusya Büyük Bedel Öder

Biden: Donbas’ta Tansiyon Yükselirse Rusya Büyük Bedel Öder

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de temaslarda bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Donetsk ve Lugansk’ı kapsayan doğu Ukrayna topraklarında tansiyonun yükselmesi durumunda Rusya’nın büyük bir bedel ödeyeceği uyarısında bulundu.Ukrayna...

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de temaslarda bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Donetsk ve Lugansk’ı kapsayan doğu Ukrayna topraklarında tansiyonun yükselmesi durumunda Rusya’nın büyük bir bedel ödeyeceği uyarısında bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile ortak düzenlediği basın toplantısında konuşan Biden, doğu Ukrayna’da gelişmelerin ilerlemesi durumunda Rusya’nın daha çok bedel ödeyeceğini ve izole edilebileceğini söyledi. Biden’a göre uluslar arası kamuoyu yaptırımlar aracılığı ile Rusya’ya etki etmeye çalışıyor.

Öncelikle Rusya’nın, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygı duyması gerektiğini, sonrasında yaptırımların geleceği ile ilgili konunun görüşülebileceğini ifade eden Biden, “Ancak henüz bunlar yok…” eleştirisi getirdi.

Rusya’nın yükümlülükleri yerine getirmek yerine, daha fazla provokasyon içinde olduğu suçlamasında bulunan Biden, Rusya’nın imzalanan anlaşmaya uymadığını iddia etti.

Minsk’te imzalanan anlaşmada ateşkesin bulunduğunu, ancak Rusya’nın buna uymadığını kaydeden Biden, “Rusya’nın silahlarını ve askeri personelini Ukrayna’dan çekmesi gerekiyor.” dedi.

Rus yetkililer ve Dışişleri Bakanlığı bir çok kez Ukrayna’da Rus askerinin olmadığı konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Biden, Ukrayna’nın reformları yerine getirmesi durumunda ABD ve partnerlerinin yardım yapacağını da hatırlattı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.