Besi Ve Süt Sığır Yetiştiriciliği Kursu Büyük İlgi Görüyor

Besi Ve Süt Sığır Yetiştiriciliği Kursu Büyük İlgi Görüyor

Kütahya’nın Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Besi Sığırcılığı ve Süt Sığırı yetiştiriciliği kursu büyük ilgi görüyor.Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi binasında açılan ve 90 kişin...

Kütahya’nın Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Besi Sığırcılığı ve Süt Sığırı yetiştiriciliği kursu büyük ilgi görüyor.

Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi binasında açılan ve 90 kişinin katılımıyla başlayan, Veteriner Hekim Ali Kıratlı ve Veteriner Hekim Yakup Kılıç tarafından verilen Besi Sığırcılığı ve Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu 2 grup halinde verileceği her grup için toplam 80 saat kurs verileceği bildirildi.

Veteriner Yakup Kılıç, kursa katılan 90 vatandaşı, yem bitkisi yetiştirme, besi ve süt sığır çiftliklerinin planlanması, besi ve süt sığırcılığında mekanizasyon, besi ve süt sığırlarının beslenmesi, sürü yönetimi, sağlıklı süt üretimi ve hastalıklardan korunma yolları hakkında bilgilendirdi.

Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Çalışkan, kursun talep görmesi halinde tekrar verilebileceğini belirterek, devletin teşviklerinin artık bu tip kursların sonrasında verilen belgelerle alınabileceğini hatırlattı.(MB-EFE)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.