Benzin, motorin ve LPG'ye seçimden sonra ilk zam geliyor! Miktar kızdıracak

Benzin, motorin ve LPG'ye seçimden sonra ilk zam geliyor! Miktar kızdıracak

Türkiye'de seçimden sonra gelen zamlar konuşuluyor. Bazı şehirlerde su, toplu ulaşım ve ekmek fiyatlarına zam geldi. Şimdi ise tüm Türkiye'yi ilgilendiren zam konuşuluyor. Benzin, motorin ve LPG'ye seçimden sonra ilk zam geliyor. Miktar kızdıracak.

Türkiye seçimden sonra gelen zamları konuşuyor. 31 Mart öncesi halk arasında 'seçimden sonra her şeye zam gelecek' iddiası konuşuluyordu. Söz konusu söylemlerin gerçek olduğu ortaya çıkmaya başladı. 1 Nisan itibariyle su, ekmek, sigara ve toplu ulaşım gibi birçok alanda fiyat tarifesi güncellendi. Zamlı tarifeye vatandaş yoğun tepki gösterdi.

benzin-39939.webp

Tüm Türkiye'yi ilgilendiren bir zam daha yolda. Bayram öncesi akaryakıt fiyatlarına zam bekleniyor. Benzin, motorin ve LPG'ye seçimden sonra ilk zammın geleceği iddia edildi.

zam-3.webp

Brent Petrol fiyatlarının 2023 yılının Ekim ayından bu yana en yüksek seviyeyi görmesiyle zam konuşulmaya başlandı. Dünyadaki bazı durumlara bağlı olarak yükselen fiyatlar en çok Türkiye'yi etkileyecek. Güncel olarak Brent Petrol'ün varil fiyatı 90 dolar seviyesinde.

zam-2.jpg

Bu yükselişe bağlı olarak benzin ve motorinin litre fiyatına 2 -3 lira civarında zam uygulanabileceği söyleniyor. Sektör temsilcileri zammın kesinleşmesi durumunda duyuru yapılacağını bildirdi.

Kaynak:Haber Merkezi