Belviranlı Genel Müdür Yardımcısı oldu

Belviranlı Genel Müdür Yardımcısı oldu

Konya'nın yetiştirdiği Kültür ve Sanat İnsanı Ömer Faruk Belviranlı Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcılığına atandı.

Konya'nın yetiştirdiği Kültür ve Sanat İnsanı Ömer Faruk Belviranlı Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcılığına atandı. Belviranlı 1991 yılında Sanatçı olarak atandığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunda 2003 yılından bugüne dek müdürlük görevinde de bulunuyordu.

ÖMER FARUK BELVİRANLI KİMDİR

!2008 yılında tamamı amcası Dr. Ali Kemal Belviranlı’nın bestelerinden oluşan bir tasavvuf müziği albümü çıkardı. 2011 yılında Gülzâr-ı Safâ adlı 2. Tasavvuf Müziği albümü Selçuklu Belediyesi tarafından yayınlandı. 2012 yılında “Şarkılar O’nu Söyler” adlı 3 CD'den oluşan 3. albümü Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 2013 yılında projesini hazırlayıp sanat yönetmenliğini yaptığı Osmanlı'dan günümüze cami musikisi isimli alanında bir ilk olan albümü Bursa Osmangazi Beşediyesi tarafından Kültür hayatımıza takdim edildi. Belviranlı, ABD ve Avustralya başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerindeki Türk müziği ve tasavvuf müziği konserlerine Solist olarak davet edildi ve buralarda konserler verdi.
Yurtdışında birçok ülkede; Hz. Mevlana, Mevlevilik ve Tasavvuf Müziği konulu panel ve konferanslara konuşmacı olarak davet edildi ve bu ülkelerde bildiriler sundu.

FAHRİ YANIK
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.