Basının önemi anlaşıldı

Basının önemi anlaşıldı

24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü kutlayan KGC Başkanı Sefa Özdemir, "15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişiminde özgür basının önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Özgür basın darbeyi önlemiştir" dedi

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü kapsamında bir mesaj yayınlayarak, yazılı, görsel ve işitsel yayın kuruluşlarında görev alan tüm çalışanların Basın Bayramı’nı kutladı. 24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırıldığını ve bu nedenle 24 Temmuz tarihinin Basın Bayramı olarak nitelendirildiğini dile getiren Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, “Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunuyor. Basın dünyasında çalışan ve emek veren gazetecilerin yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta, zaman zaman ise canını da tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili çalışmaları sayesinde ülkemizde basın önemli bir konumda bulunuyor. Ülkemizin ve şehrimizin gelişimi, halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basın sektörünün çok önemli katkıları bulunuyor” diye konuştu.

ÖZGÜR BASIN, DARBEYİ ENGELLEDİ

Gazeteleri, televizyonları, radyoları ve internet mecraları ile bir bütün olarak değerlendirilen basının özellikle olağanüstü durumlarda öneminin daha iyi anlaşıldığını dile getiren Sefa Özdemir, “15 Temmuz 2016 tarihi, Türkiye’de darbe girişiminin yapıldığı ancak muvaffak olunamadığı bir tarih olarak kayıtlara geçecektir. Darbe düşüncesi ile gözleri kararmış olan vatan hainlerinin milletin bölünmez bütünlüğüne ve devletin birliğine kasteden bu girişimlerinin engellenmesinde basının etkisi hiç şüphesiz ki çok büyüktür. Bu zorlu süreçte meslektaşlarımız ölüm tehlikesini dahi göze alarak görevlerinin başında kalmışlar, kendilerine doğrulan namlulara fotoğraf makinalarının ve kameralarının objektifi ile cevap vererek, halkı en kısa zamanda ve en doğru şekilde bilgilendirip, gelişmelerden haberdar etmek için gayret göstermişlerdir. Basın, bu olayda halkı bilgilendirmek adına büyük bir sınav vermiştir. Yayın dairelerine, baskı merkezlerine, yazı işlerine, işin mutfağına, kısacası meslektaşlarımızın mahremine kadar ayak basan darbe postalları, basının özgürlüğünün önüne geçememiş ve basın çalışanları da en zor koşullara rağmen gözlerini budaktan sakınmaksızın sürekli olarak gelişmeleri halka bildirmişlerdir. Basının geniş kitlelere hızlı bir şekilde ulaşıp, topluma sunduğu bu fikri altyapı, daha sonrasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yine basının gücünü kullanarak halka hitap etmesi ile birlikte daha geniş tabana yayılmıştır. Medyanın gücü bu acı ve ne yazık ki Türkiye’ye yakışmayan darbe girişimi olayı ile bir kez daha anlaşılmıştır. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, mesleğine aşık olan biz basın mensupları, her ne koşulda olursa olsun hakkı savunmaya, doğruyu göstermeye, iyi ve güzel olana yönlendirmeye devam edeceğiz. Şayet basın özgür olmasaydı, bugün halk da kendisini bu kadar özgür hissetmeyecekti. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı can-ı gönülden kutluyor, görev başında hayatını kaybeden basın şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.