‘Barsisa’ Selçuk’ta  sanatseverler ile buluştu

‘Barsisa’ Selçuk’ta sanatseverler ile buluştu

Hz. Mevlana’nın 743. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı'nda "Yedi Meclisin Biri-Barsisa" adlı oyun sanatseverlerle buluştu.

Oyun öncesinde açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, Şeb-i Arus törenlerinin 743'ncüsünün yapıldığını hatırlatarak, "Hz. Mevlana, hem Konya'nın, hem ülkemizin, hem de İslam aleminin önemli değerlerinden birisidir. Günümüzdeki bu problemli döneminde Mevlana öğretilerine ve kültürüne çok büyük bir ihtiyaç duyulmaktadır. Bu yıl Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz ve sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız programın adına ‘Birlik Vakti’ ismini koyduk ve hakikaten, insanlık ve İslam alemi, birliğe ihtiyaç duymaktadır. Bu vesileyle biz de bu birliğe giden yolda bir nebze katkıda bulunabilmek amacıyla konservatuvarımız öğretim üyelerinden hocalarımızın senaryosunu yazdığı, kendi öğrencilerimizin oyunda rol aldığı ve ulusal sanatçılarla desteklenmiş olan bu tiyatro oyunumuzu Mevlana Şeb-i Arus törenleri boyunca sahneleyeceğiz” dedi.

Oyunun yönetmenliğini yapan Tolga Özenç Özençel ise, oyunun Hz. Mevlana'nın kürsü vaazlarından oluşan Mecalis-i Seb’a adlı eserinin birinci meclisinde bulunan bir hikaye olduğunu ifade ederek, "Bu hikayeden yola çıkarak oyunu yazamaya çalıştım. Burada bence güzel olan öğrencilerimizin hocalarıyla beraber sahneye çıkıyor olmaları ve onlardan derslerde öğrendiklerini pratikte de geliştirebiliyor olmaları. Özellikle vuslat döneminde böyle bir organizasyonun yapılıyor olması bizim için çok çok önemli. Sayın rektörümüze de verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum“ ifadelerini kullandı.

Oyunun yönetmen yardımcılığını yapan Doç. Dr. Dilek Zerenler ise, “Bugün ‘Yedi Meclisin Biri-Barsisa’ ile seyircilerimizle buluyoruz. Eylül ayından itibaren yaklaşık üç aylık bir süreç içerisinde hazırladığımız bu oyunu sayın rektörümüzün ilgi ve desteğiyle bu hale getirdik. Ayın 8’inden 16’sına kadar her gün saat 20.00’de ücretsiz olarak seyirci ile buluşacaktır. Hz. Mevlana'yı onun hayatını anlatma yerine, onun hikayelerinden bir tanesini seyircilere aktarmak böylece Mevlana’nın başka yönlerini de seyirciyle buluşturmak düşüncesiyle bu projede yer aldık” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.