Ayet ve Hadis' yarışması yapıldı

Ayet ve Hadis' yarışması yapıldı

Konya Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kur'an Kursları arasında gerçekleştirdiği “40 Ayet 40 Hadis Ezberleme Yarışması”nın finalini Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

Konya Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kur'an Kursları arasında gerçekleştirdiği “40 Ayet 40 Hadis Ezberleme Yarışması”nın finalini Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Programa öğrenciler, öğrencilerin aileleri, Kur'an öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, 'Kutlu Doğum Haftası'nda yapılan etkinliklerin amacının Peygamber Efendimiz'in mesajlarının anlatılması ve O'nun ahlakı ile ahlaklanmak olduğunu belirtti.

KUR'AN VE SÜNNET BİR BÜTÜNDÜR

İslam'ın 2 temel kaynağı olduğunu belirten Özbuğday, “1 Kitap, yani Kur'an-ı Kerim, 2 Sünnet, Peygamber efendimizin yaşamı ve sözleridir. İslam bu iki temel üzerine inşâ edilmiştir. İkisi bir bütündür. İslam'ı anlamak için Kur'an ve Sünnet'e müracaat etmek lazımdır. Sadece Sünnet'e veya sadece Kur'an’a göre hareket edeceğim denilemez, ikisi bir bütündür” dedi.

Özbuğday konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cenab- Hakk bizden biri olarak, Peygamber efendimizi yaratmıştır. O'na vahiy gelmiştir. O bize Kur'an'ı hayata nasıl uygulayacağımızı öğretmiştir. Bir düşünelim, O bize Kur'an'ı nasıl anlayacağımızı, yorumlayacağımızı öğretmiştir. O olmasaydı biz nasıl hidayete ulaşırdık. Helali haramı nasıl öğrenirdik. Cenab-ı Hakk'a Peygamberimiz'i bize lutfettiği için şükrediyoruz.” Konuşmanın ardından yarışmanın finaline geçildi. Finalde Ayet ve Hadis dallarında ilçelerinde birinci olan Kur'an kursu öğrencileri yarıştı. Ayet dalında ilçelerinde birinci olan yarışmacılar: “Oğuzhan Alakoç,Karatay, Uluırmak Kur'an Kursu, Ali Deniz, Meram, Havzan Kur'an Kursu, Safiye Güngör, Selçuklu, Buharanur Kız Kur'an Kursu” Hadis dalında ilçelerinde birinci olan yarışmacılar: “Rabia Başaran, Nuri Osmaniye Kız Kur'an Kursu, Nilgün Kula, Selçuklu, Fuat Binici Kız Kur'an Kursu, Şerife Şimşek, Meram, Yıldız Kız Kur'an Kursu” Yarışmada 1.'lere 2 bin lira, 2.'lere bin 500 lira, 3.'lere bin lira ödül ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.