Armağan Kolejinden İşbitirici'ye ziyaret

Armağan Kolejinden İşbitirici'ye ziyaret

Armağan Koleji Kız Anadolu Lisesi İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 305’inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle İtfaiye Daire Başkanı Sayın Cevdet İşbitirici’yi makamında ziyaret etti.

Armağan Koleji Kız Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Ekici, Türkçe Öğretmeni Betül Bolat, Halkla İlişkiler Sorumlusu Ayşe Nur Canbolat ve Kız Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerimiz, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 305’inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle İtfaiye Daire Başkanı Sayın Cevdet İşbitirici’yi makamında ziyaret etti. Cevdet İşbitirici ‘’ Osmanlılar döneminde tulumbacılar olarak hizmet veren, 1914 yılında Yangın Söndürme Örgütü’ne dönüşen ve 25 Eylül 1923’te ise bir belediye hizmeti olarak kabul edilen itfaiyecilik mesleği, 305 yıldır halkın can ve mal güvenliğini sağlıyor. İtfaiyemiz başta olmak üzere tüm kamu ve özel kuruluşlara verdiği eğitimler ile yalnızca yangınlara müdahale etmekle kalmıyor, halkımızı yangınların önlenmesi konusunda da bilinçlendiriyor. İtfaiyecilerimiz sadece yangınla ilgili konularda değil, deprem, sel gibi doğal afetlerde de yanımızdalar. dedi.

Özel Armağan Kız Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Ekici, : Öğrencilerin sorularını tek tek cevaplandıran Sayın Cevdet İşbitirici, İtfaiyeciliği en önemli tanımlayan kelimenin ‘’Fedakârlık’’ olduğunu, fedakâr olmayan bir kimsenin bu meslekte uzun süre duramayacağını dile getirdi. İşbitirici, sadece itfaiye nedir ve gelişimi hakkında bilgi vermekle kalmadı. Hayatın amacını, öğrendiği tecrübelerden yola çıkarak öğrencilere aktardı. Bu önemli ve özel ziyaretin ardından öğrencilerimiz Cevdet İştibirici’ye teşekkürlerini ilettiler. dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.