Arat:  Vatandaş haklı

Arat: Vatandaş haklı

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, tramvaylardaki oturma düzeniyle ilgili sorunları en kısa sürede çözeceklerini belirterek, “ Bu samimi bir söylemdir ve bizim olumlu eleştiriye her zaman ihtiyacımız var” dedi

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Geçtiğimiz günlerde Kerem İşkan'ın sunduğu Kanal 42 Ana Haber Bülteni'ne konuk olan ve İşkan'ın tramvay davetini kabul eden AK Parti İl Başkanı Musa Arat, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Leyla Şahin Usta ve beraberindeki heyet ile birlikte tramvayda bir süre yolculuk yaptı. Belediye Tramvay Durağı'ndan başlayan tramvay ziyareti, Teknik Lise Durağı'nda son buldu. AK Parti heyeti ve Kerem İşkan yolculuk sırasında vatandaşların toplu ulaşım ile ilgili sıkıntılarını dinledi. Vatandaşlar en çok tramvayların oturma düzenini eleştirerek bu sorunun bir an önce çözülmesini istedi. Bayan yolcuların ağırlıklı olarak şikayet ettiği konu ise, karşılıklı koltukların çok yakın olması öne çıktı. Tramvaydaki bu oturma düzeninin Türk toplumunun ahlak yapısına uygun olmadığını belirten bayan yolcular, karşılıklı koltukların yakınlığından dolayı bayanların sürekli ayakta kaldığını belirtti. Yolcuların toplu ulaşım ile ilgili sorunlarını dinleyen AK Parti heyeti, ilerleyen günlerde konuyla ilgili toplantının yapılacağını belirtti. AK Parti İl Başkanı Musa Arat da, İşkan'a toplumsal duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

OLUMLU ELEŞTİRİYE İHTİYACIMIZ VAR

Olumlu eleştiriye her zaman ihtiyaç duyduklarını belirten Arat, “Ulusalda milletvekillerimiz, yerelde ise belediye ile birlikte teşkilatlarımız bu tür programlara ağırlık vermeli. Şehirdeki toplu ulaşıma binmenin yanı sıra yol durumuna, kanalizasyon ve altyapı çalışmalarına hep birlikte bakalım. Bu samimi bir söylemdir ve bizim olumlu eleştiriye her zaman ihtiyacımız var. Kimseyi ötekileştirme niyetimiz olmadı. Medyanın önde gelen isimlerinin olumlu eleştirilerini her zaman ihtiyacımız var. Biz bu hassasiyetleri ön planda tutacağız ve dikkat edeceğiz. 2001 yılından bu yana Türkiye birçok yoldan geçti. Ekonomik, kültürel, sağlık anlamında önemli adımlar atıldı.

Ben şahsım olarak bu geziden memnun kaldım. 4 duvar arasında siyaset yapmanın ötesinde sizlerin aracılığı ile toplumun arasına karışıyoruz. Samimi olarak söylüyorum bunları yapmalıyız Aksi takdirde toplumun sıkıntılarını görme şansımız olmaz. Bu şekilde gözlemlemiş oluyoruz. Sizin aracılığınız ile Konya medyasına teşekkür ediyorum. Bu tür programları hep birlikte yapalım. Çünkü biz birlikte Konya'yız” dedi.

KOLTUK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde metro müjdesini verdiğini hatırlatan Başkan Arat, “İnşallah 2018 yılının 17 Aralık'ında hep birlikte nasip olursa metroya bineceğiz. Konya'nın gelişmesiyle birlikte Konya'daki toplu ulaşım araçları da gelişiyor ve gelişecek. Bu anlamda da metro çözüm olacak. Ama kısa vadede bu koltuklarla ilgili gelen şikayetlerle ilgili en kısa sürede bir toplantı yapacağız” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Leyla Şahin Usta da, "Özellikle koltuk sayısının az olması ve karşılıklı koltukların oturanları rahatsız etmesi ciddi bir sorun açıkçası. Bu teknik bir sorun ve çözülebileceğini düşünüyorum. Bununla ilgili sorun çözülünceye kadar toplum olarak belli hassasiyetlerimiz var. Bu farkındalığı oluşturmak gerekiyor diye düşünüyorum. Bayanlara, yaşlılara ve hamilelere hassasiyet gösterilmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

BAYANLAR ADINA RİCA EDİYORUZ

Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan ise, "Biz de ilimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Bir sorunu sadece kağıt üzerinden tartıştığımız zaman konu tam anlamıyla kavranamıyor. Bu şekilde ise sorunları yerinde görüp insanların düşüncelerini anlık bir şekilde alıyoruz. Karşılıklı oturma sisteminin Konya'nın örfüne adetine uymadığını tekrar gördük ve bunun ortadan kalkmasını Konyalı hanımlar adına Konyalı gazeteciler olarak biz rica ediyoruz. Başkanımıza davetimizi geri çevirmediği için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Tramvay ziyaretine AK Parti İl Başkan Yardımcıları Nurettin Akmeşe, Mustafa Baran, Edip Emre Görgülügil ve Mehmet Serin'in yanı sıra AK Parti İl Başkanlığı Basın Müşaviri Şerif Onar ile gençlik kolları üyeleri katıldı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ-BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum