Aranan Şüpheli, Kovalamaca Sonunda Araç Garajında Yakalandı

Aranan Şüpheli, Kovalamaca Sonunda Araç Garajında Yakalandı

Konya’da hakkında ruhsatsız silah bulundurmaktan bir yıl hapis cezası bulunan şüpheli şahıs, polisin dur ihtarına uymayıp kaçması üzerine kovalamaca yaşandı.

Konya’da hakkında ruhsatsız silah bulundurmaktan bir yıl hapis cezası bulunan şüpheli şahıs, polisin dur ihtarına uymayıp kaçması üzerine kovalamaca yaşandı. Polisleri peşine takan şüpheli şahıs, minibüsünü bırakıp yaya olarak kaçtıktan sonra bir evin bahçesindeki araç garajında saklanırken kıskıvrak yakalandı.

Olay, saat 20.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bölgede devriye gezen sivil polis ekibi, arka plakası çamur nedeniyle kapalı olan ve içerisinde eşyalar bulunan minibüsü şüphe üzerine 'dur ihtarında' bulunarak durdurmak istedi. Sürücünün polisi görünce kaçmaya başlaması üzerine kovalama başladı. Tüm uyarılarına rağmen minibüs sürücünün durmaması üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Şüphelinin kaçtığı istikametlerde tedbir alan polis ekipleri, aracın gidebileceği güzergahlardaki kavşaklarda da önlem aldı. Peşine takılan polislere rağmen kaçışını tüm trafik kurallarını ihlal ederek sürdüren sürücü, ters yöne girerek aracını Kaşgarlı Mahmut Mahallesi Eyüp Sultan Caddesi üzerinde bırakıp yaya olarak kaçtı. Kaçan şüpheli şahsın, ruhsatsız silah bulundurmaktan bir yıl hapis cezası bulunan Mustafa O. olduğunu belirleyen polis, aramalarını ara sokaklarda yoğunlaştırdı. Apartmanın bahçelerinde el fenerleriyle arama yapan polis, şüpheli şahsı bir binanın bahçesinde bulunan araç garajında saklanırken kıskıvrak yakaladı. Biber gazı kullanılarak etkisiz hale getiren şüpheli şahıs, elleri kelepçelendikten sonra polis aracına bindirildi.

Hırsızlık suçundan iki kaydının bulunduğu öne sürülen Mustafa O.’nun ruhsatsız silah bulundurmak suçundan hapis cezası bulunduğu ve denetimli serbestlik yasasından faydalanarak serbest kaldığı öğrenildi. Ancak şahsın her gün karakola gidip atması gereken imzayı atmadığı için tekrar arandığı ve hakkında bir yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirtildi.

Öte yandan, gözaltına alınan Mustafa O.’ya, dur ihtarına uymamak, trafiği tehlikeye düşürmek, kırmızı ışık ihlali ve ters yöne araçla girmekten cezai işlem uygulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.