Aracınıza kulak verin!

Aracınıza kulak verin!

Sürücülerin tatil yolculuğu öncesi mutlaka araçlarının bakımlarını yaptırması, klima temizliği ve gaz dolumu konusunda hassas davranması gerektiği ifade edildi.

Tatil yolculukları başladı. Sıcak ve uzun yollarda aracınızın sizi yolda bırakmaması için, araç bakımının yapılması isteniyor. Bakımı yapılmamış aracın istenmeyen sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekiliyor. Araç bakımında nelere dikkat edilmesi konusunda, sektörün lider firmalarından Pilot Garage yetkililerinden bilgi aldık. Araçların A’dan Z’ye tüm bakımlarının yapılabildiği serviste özellikle klima temizliği ve bakımı üzerinde yoğunlaşılıyor. Pilot Garage yetkilisi Makine Mühendisi Beytullah Özdemir, özellikle sıcak havalarda bakımsız araçların sürücülere istenmeyen sorunlar yaşatabileceğine dikkat çekti. Araç  bakımında nelerin yapılması gerektiğini sıralayan Özdemir, “Tatil yolculuğuna çıkmadan önce; Fren, rot ayarı, balans ayarı, motor yağı, lastikler ve fren sistemi, hava filtresi, kayışlar, lastik rotasyonu, akü, radyatör bakımları uzman eller tarafından eksiksiz olarak yapılmalıdır. Ülkemizde kaza oranlarına büyük ölçüde bakımları yapılmayan araçların neden olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bakımları aksatmadan düzenli bir şekilde yapmakta yarar var” dedi.
Klima temizliği ve klima gazı üzerinde özellikle duran Pilot Garage yetkilisi Beytullah Özdemir, klima temizliği yapılmamış araçların insan sağlığına zarar verici virüsler ve bakteriler ürettiğine dikkat çekti. Klima temizliğinin yanı sıra kaliteli gaz dolumunun yapılması ve polen filtresinin değiştirilmesi gerekliliğine işaret eden Özdemir, “Klima içinde bulunan esanjör sayesinde virüsler yayılabiliyor. Bunu önlemenin en önemli yolu klima temizliğinin zamanında yapılması ve gaz dolumunun konusunda uzman yerlerde gerçekleştirilmesidir. Firmamızda tam otomatik makinalar ve uzman kadromuz ile klima bakımlarını dünya standartlarına uygun şekilde gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında aracın ihtiyaç duyabileceği her türlü bakımı yapabiliyoruz. Kısacası müşterimize her şeyi mükemmel şekilde yapılmış, bakımları yapılmış ve arızası giderilmiş olarak aracını teslim ediyoruz” diye konuştu.
n HAKAN ARMUTCU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.