Araç sahipleri tedirgin

Araç sahipleri tedirgin

Tüm dünyayı kasıp kavuran Alman otomobil devi Volkswagen’in (VW) emisyon skandalının yansımaları, Konya’da da hissedildi. Araç sahipleri tedirgin bir bekleyiş içerisinde. Konya Bayii Gökmen Otomotiv ise müşterilerine net bir cevap veremiyor

Amerika’da patlak veren emisyon skandalının artçı depremleri devam ediyor. Birçok ülkede skandala imza atan Volkswagen (VW) Otomobil bünyesinde üretilen dizel binek araçların satışı yasaklanırken, müşteriler de bir bir davalar açmaya başladı. Türkiye’ye de sıçrayan skandalla birlikte, araç sahipleri yetkili bayilere akın ederken, tatmin edici cevap alamamanın sıkıntısını yaşıyor. Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv’de yaşanan sessizlik, bayilerde de hüküm sürüyor.  Volkswagen üretimi olan dizel araçların en çok satıldığı illerden birisi de Konya. Birçok firma ve vatandaş daha az yakıt değerleri nedeniyle dizel araçlara yönelmişti. Ancak yaşanan bu skandalla birlikte şimdi ne olacağı hakkında bir bilgi sahibi olamamanın sancısını yaşıyorlar.

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Volkswagen (VW) Konya Bayii Gökmen Otomotiv’den bilgi almak için sürekli firma ile irtibata geçen araç sahipleri, belirsizlik karşısında şaşkın. Öte yandan emisyon skandalıyla birlikte dizel araç satışları da dibe vurdu. 2016 model dizel araçların şu anda neredeyse hiç satılmadığı, siparişlerin de iptal edildiği gelen bilgiler arasında. Yaşanan belirsizlik ortamı ve Gökmen Otomotiv’in sessizliği hakkında görüştüğümüz araç sahipleri, mağduriyetlerinin nasıl giderileceği konusunda doyurucu bir açıklama yapılmamasından şikayetçi. Öyle ki birçok araç sahibi avukatlar aracılığıyla konuyla ilgili bilgi toplamaya başlamış bile. Önümüzdeki günlerle toplu davaların açılması bekleniyor. Bu durum karşısında Volkswagen Türkiye’nin ve bayilerin büyük sıkıntılar yaşayabileceği dile getiriliyor.

ARAÇLAR GERİ ÇAĞRILACAK MI?

Tüm bunların yanı sıra, dizel araçların geri çağırılması ile ilgili olarak da net bir açıklamanın yapılmaması, geri çağırmaların yaşanması durumunda ise servis hizmetinin kısa sürede nasıl karşılanacağı da cevabını bekleyen sorular arasında yer alıyor. Önümüzdeki günlerde Volkswagen Otomotiv çatısı altında üretilen araçlar nedeniyle mağdur olan araç sahiplerinin, bir açıklama yapacağı konuşulan konular arasında. Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Gökmen Otomotiv yetkilileri ise, İstanbul’dan gelecek açıklamaya göre yol haritası çizeceklerini ifade ettiler. Araçların incelendiğine dikkat geçen yetkililer, dizel araçların geri çağrılıp çağrılmayacağına ilişkin ise kesin bir bilgi veremeyeceklerini kaydetti.

HAKAN ARMUTCU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.