ANADER manevi eğitim ödül töreni yapıldı

ANADER manevi eğitim ödül töreni yapıldı

Anadolu Aile Derneği tarafından organize edilen 2018-2019 manevi eğitim programı tamamlandı. 7 ayın sonunda katılımcı hanımlara ödülleri verildi.

Anadolu Aile Derneği tarafından organize edilen 2018-2019 manevi eğitim programı tamamlandı. 7 ayın sonunda katılımcı hanımlara ödülleri verildi. Abdullah Büyük’ün, kendine takdim edilen çiçek buketine yaptığı çarpıcı yorum dikkat çekti. Ribat eğitim Vakfı kurucusu Abdullah Büyük’ün hanımlarla buluştuğu program Aziziye Kültür Merkezi’nde yapıldı. Her yaştan kadına açık olarak planlanan Manevi Eğitim programı bu yıl 6 ayrı oturumda gerçekleştirildi. Abdullah Büyük, Konyalı hanımlarla 34 yıllık süreci değerlendirdiği toplantıda hatıralarını da paylaştı. Bir aileyi boşanmaktan kurtardığı reçeteyi anlatan Büyük, yaşadığı duyguları tazeledi. Kendisine boşanmak için gelen aileye yazdığı reçeteyi sıraladığı konuşmasında Büyük, ezan duası, surelerin birlikte tekrarı, sabah ve yatsı namazlarının karı-koca birlikte kılma zorunluluğu, oruç tutma gibi ibadetlerin ilişkilere sağladığı katkıyı bizzat gördüğünü ifade etti. Bir ay sonra elini öpmeye ve teşekkür etmeye geldiklerini, boşanmaktan vazgeçtiklerini, tavsiyelerinin aileye olan inançlarını nasıl pekiştirdiğini anlattıklarını paylaştı. Kadınlara annelik, zevcelik ve cihad nasıl gidiyor diye sorduğu dönemi hatırlattı, “bu değerleri kurda kuşa yem etmeyin” diye uyardı. Anadolu Aile Derneği tarafından Abdullah Büyük’e Konyalı hanımlara verdiği karşılıksız eğitim desteğinden ve sohbetlerle gösterdiği yakın ilgi, alaka ve rehberlik etmesinden ötürü çiçek buketi takdim edildi. Abdullah Büyük’ün, çiçeğe yaptığı yorum günümüzün en çok ihtiyaç duyduğu cümleler olarak kayıtlara geçti. Büyük, “Hanımlar çiçektir. Bizim başımızın tacıdır. Bizim kadınlarımızın hepsi çiçektir. Kadınlarımızı soldurmak ya da canlı tutmak erkeklerin elindedir” dedi.

12-4-004.jpg

ÖDÜLLER VERİLDİ

Program sonunda düzenli katılım sağlayanlara ve not defteri tutanlara ödülleri verildi. Çekilişi Abdullah Büyük ve Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ile yardımcıları yaptı. Manevi Eğitim Organize Heyeti hanımlara ödüllerini takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. 7 aylık değerlendirme ve katılımcıların yorumlarının alınmasının ardından ödül töreni 2020 hedeflerinin planlanmasıyla sona erdi. Müslüman’ın 24 saati, günlük fıkhi kaideler, aile hayatı ve peygamber efendimizin konuşulduğu program derneğin web sitesinden, @anadoluailedernegiyoutube kanalından ve diğer sosyal medya araçlarından yayınlanıyor.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.