Altın kazandırmaya devam edecek

Altın kazandırmaya devam edecek

2007 yılından beri yükseliş trendine giren ve yatırımcısının yüzünü güldüren altın, 2011 yılının sonuna kadar ivmesini sürdürecek.

Sektörün duayen ismi Ziya Özboyacı, 2012 yılında da artışın devam edeceğine dikkat çekti.

Sektörel değerlendirme açısından bakıldığında son yılların en çok kazandıran yatırım aracı yine altın oldu. 2007 yılında itibaren istikrarlı bir şekilde yükselen altın fiyatları, başka Avrupa olmak üzere dünya piyasalarındaki daralma ve istikrarsızlıklar nedeniyle 2011 yılında da artış trendini devam ettirecek.
Altının yaşadığı süreci sektörün duayenlerinden Özboyacı Altın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özboyacı ile konuştuk. Altının son 4 yıl içerisindeki yükseliş hikayesini, dünyada yaşanan ekonomik krizler, daralmalar ve paraya olan güvensizlik olarak özetleyen Ziya Özboyacı, “ Son dönemde yaşanan ekonomik krizler, yatırımcıları en güvenli liman olan altına yöneltti. Talep artınca da, sektör bunu karşılayamadı ve altın fiyatları artış gösterdi. Bugün birçok ülke merkez bankasının rezervlerinin büyük bölümünü altın olarak saklıyor” dedi.
Bankaların da altın piyasasındaki pastayı kaçırmamak adına altın hesabı açmaya başladığına dikkati çeken Özboyacı, banka prosedürlerinin fazlalılığı ve sistemin sağlıklı bir şekilde yapılanmaması nedeniyle yatırımcıların yine kuyumcuları tercih ettiğini vurguladı.
Yatırımcıların 2011 yılı sonu ve gelecek yılın ilk altı ayı için yine altına güvenmesini isteyen Özboyacı Altın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özboyacı, “Altındaki ani yükseliş ile birçok yatırımcı 2008 yılından itibaren altınlarını nakite çevirip, gayrimenkule yatırdı. Ancak 2010 yılı itibariyle ibre yeniden altına döndü ve tüm yatırımcılar altına güvendi. Öngörüm, altının 2011 yılı sonuna kadar artış trendini devam ettireceği yönünde. Dünya piyasalarının durumu göz önüne alındığı takdirde uzun vadede 2012 yılının da en iyi yatırım aracının altın olacağını düşünüyorum.” Diye konuştu.
Sektörel anlamda düğün sezonunun ve gurbetçilerin hareketlilik yaşattığını dile getiren Özboyacı, ancak altın alım oranlarının fiyatlardan dolayı geçmişe nazaran düşük olduğunu belirtti. Son yedi yıldır gurbetçi ziyaretlerinin esnafı çok da mutlu etmediğini ifade eden Özboyacı, “Geçmişte esnaflar Haziran ayını iple çekerdi. Ancak son yedi yıllık süreçte Avrupa’da yaşanan ekonomik istikrarsızlıklar nedeniyle gurbetçiler ülkelerinde çok fazla harcama yapma güçlerini kaybettiler. Yani bu süreçte gurbetçilerin özellikle altın sektöründeki işlem hacimleri yarı yarıya düştü diyebiliriz. Biz firma olarak yerel insanlara yönelik çalışmaları ön planda tutuyoruz. Tüm ürünlerimizi sürekli yeniliyor, uygun fiyatlarda müşteriye ulaştırma gayretinde oluyoruz. Özellikle dünya trendini yakından takip edip, ürün yelpazemizi sürekli genişletiyoruz. Tüm bunların yanında müşteri memnuniyeti, kurumsallaşma adına mağazalarımızı mümkün olduğu kadar geniş alanlara kuruyoruz” dedi.
HAKAN ARMUTCU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.