Akyürek: Bisiklet yollarında Avrupa ile yarışıyoruz

Akyürek: Bisiklet yollarında Avrupa ile yarışıyoruz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, her akşam iftarlarda esnaflarla bir araya geldiklerini, bu tablonun Konya'daki kardeşliğin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Konya'daki esnaflar Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in düzenlediği iftar programlarında bir araya gelmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Spor ve Kongre Merkezinde düzenlenen iftar programında dün akşam Bakır, Kalaycılar, Alüminyum, Züccaciye, Banyo Kazancıları, Güneç Enerjicileri ve Hırdavatçılar Odası, Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Odası, Tenekeciler Odası, Hurdacılar Odası ile Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Odası mensupları ve aileleri ağırlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ortaya çıkan güzelliğin Konya'daki Ramazan bereketinin tablosu olduğunu belirterek, bu tablonun aynı zamanda Konya'daki kardeşliğin de bir göstergesi olduğunu söyledi.

"Tarihi Buğday Pazarı şehre değer katacak"

Konuşmasında Sultan Abdülhamid Han döneminde yapımı gerçekleştirilen ve bir kalıntı olan Osmanlı Buğday Pazarı inşaatının Ekim ayına kadar bitmesiyle bin araçlık yer altı otoparkını tamamlayarak bölgede önemli bir hareketliliğe imza atacaklarının müjdesini veren Başkan Akyürek, "Ondan sonraki 1-2 ay içerisinde de Buğday Pazarı inşaatımız tamamlanacak. Yaklaşık 60 dükkan, Tarım Müzesi, kafeteryalar, sosyal tesisler ve çevresiyle birlikte yeni bir cazibe alanına 50 milyon harcayarak imza atmış olacağız. Oradaki bakırcılar ve çevresiyle ilgili de bir restorasyon ve düzenleme çalışmasını hayata geçireceğiz" dedi.

"Bisiklet Şehri Konya"

Türkiye'de birinci sıradaki bisiklet şehrinin Konya olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, bisiklet yolunda şu ana kadar 500 kilometrenin aşıldığını, bu konuda Konya'nın Avrupa ile yarışır hale getirme sorumluluğunu taşıdıklarını ifade etti. Esnafların şehir için görünmeyen büyük bir güç olduğunu belirten Başkan Akyürek, esnafların şehir ekonomisinin en temel unsurunu oluşturduğunu dile getirdi. Bakır, Kalaycılar, Alüminyum, Züccaciye, Banyo Kazancıları, Güneş Enerjicileri ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Kadir Torus, Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Odası Başkanı Yaşar Doğan, Tenekeciler Odası Başkanı Ahmet Çalış, Hurdacılar Odası Başkanı Muammer Verim de esnafları iftar programında bir araya getirdiği için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum