Aktif Eğitim-sen, İsrail'i Kınadı

Aktif Eğitim-sen, İsrail'i Kınadı

İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı saldırıyı 'vahşet' olarak nitelendiren Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi yayınladığı mesajla İsrail Devleti’ni şiddetle kınadı.     Mübarek Ramazan...

İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı saldırıyı 'vahşet' olarak nitelendiren Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi yayınladığı mesajla İsrail Devleti’ni şiddetle kınadı.

    Mübarek Ramazan ayında İsrail tarafından acımasızca bombalanan Gazze’de şuana kadar 650 masumun öldürüldüğünü belirten Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, "2 bin 150 bombardıman yapıldığını, 13 bin 554 kişi yaralandığını, 400’ün üzerinde ev yıkıldığını çeşitli basın organlarından öğrenmiş bulunmaktayız. İsrail, 16 gündür saldırdığı Gazze’de son yılların en büyük katliamını gerçekleştirmiş ve dünyanın kayıtsız kalmasından güç alarak, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını vahşet boyutuna taşımıştır." dedi.

    Tarih boyu büyük sıkıntı yaşayan ve 2. Dünya Savaşı’nda korkunç soykırıma uğrayan insanların kurduğu İsrail’in, bugün mazlum durumundaki Filistin halkına reva gördüğü muameledeki çelişkiyi görmek için de Gazze’nin adeta boy aynası durumunda olduğunu hatırlatan Zor kınama mesajında şöyle dedi: "1,8 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze’de nüfusun yarısını çocuklar oluşturmaktadır. BM Çocuklara Yardım Fonu’nun verilerine göre 58 bin çocuk acil psiko-sosyal desteğe ihtiyaç duyuyor, birçoğu uyuyamıyor ya da sürekli kâbus görüyor. Yemeden içmeden kesilen, konuşmayı bırakan, gece yatağını ıslatan ve endişe verici psikolojik rahatsızlık işaretleri gösteren çocukların sayısı binlerle ifade ediliyor. Gazze üzerindeki İsrail bombardımanı masum sivil halk üzerinde ölüm tohumları ekiyor ve unutmuş olanlara İsrail-Filistin çatışmasının sürdüğünü ve merkezi önemde olduğunu anımsatıyor. Yıllardır tarassut altında yaşayan ve insani ihtiyaçlarını karşılamaktan bile mahrum bırakılan Gazzeli kardeşlerimizin yaşadığı acılar, insaniyetini yitirmemiş herkesi ve bütün yeryüzünü ihtizaza getirecek kadar büyüktür. İsrail’in Filistin Halkı'na yönelik olarak günlerdir sürdürdüğü insanlık dışı saldırılar kara harekâtı ile had safhaya ulaşmıştır. Gazze’de çocuk, kadın ve yaşlı demeden katliam yapılıyor. İsrail, dünyanın gözü önünde havadan, denizden ve karadan en gelişmiş silahları ile ölüm kusmaktadır. Hiçbir hedef ayrımı gözetmeksizin Gazze’ye bomba yağdıran İsrail, hastaneleri, okulları vurmakta ve masum birçok çocuğu katletmektedir."

    Gazze halkının refaha kavuşması için dua etmenin yanında imkanlar ölçüsünde maddi yardımda bulunduklarını kaydeden Zor, "Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi olarak, Kimse Yok Mu Derneği ve çeşitli yardım kuruluşları ile birlikte hareket ederek, mazlum Filistin halkına elimizden gelen bütün yardımları yapacağımızı belirtiyor ve zalim İsrail Devleti’ni de şiddetle kınıyoruz." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.