AK Parti'nin söylemlerine eleştiri!

AK Parti'nin söylemlerine eleştiri!

Ak Parti eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Ak Parti'nin herkesi kucaklayan bir parti olarak yola çıktığını geldikleri noktada ise Saadet Partisi'ni dahi çete olarak adlandırdıklarını söyledi.

Ak Parti eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, konuk olduğu YouTube programında çarpıcı ifadeler kullandı. Yeni parti kurmaya hazırlanan Ahmet Davutoğlu'nun A Takımı'nda bulunan Temurci, AKP'nin yerel seçim dönemindeki söylemlerine eleştiriler getirdi. Temurci, Ak Parti'nin geldiği noktada Saadet Partisi'ni dahi çete olarak adlanlandırdığını söyledi. 

31 Mart yerel seçimlerinde kullanılan 'beka' dilini değerlendiren Selim Temurci, MHP ile yürütülen ittifaka da sert tepki gösterdi. Ak Parti'nin 18 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Temurci, AKP'nin hatası ve yanlışlarının bir siyasi geleneğe ihanet olacağını savundu. 

'GELDİĞİMİZ NOKTADA SAADET PARTİSİ'NE DAHİ ÇETE DEDİK'

Temurci, "MHP ile yapılan ittifakta kullanılan beka diline bakın. Ak Parti nasıl olurda bu partinin genel başkanına, yazıları kim yazıyor o promtre bunları kim yansıtıyor, nasıl oluyor bu iş anlamış değilim. Ya biz, demokrasiye, özgürlüklere bu kadar vurgu yapan ve bu toprağın çocuklarını kucaklayan bir siyasi hareket olarak yola çıktık. Geldiğimiz noktada Saadet Partisi'ni dahi dörtlü çete adlandırdık. Ya şimdi dörtlü çete lafını Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan kullandığı an burada bir yanlış anlama var demiştim arkadaşlara. Olabilir siyaseten farklı düşünebiliriz. Tek kabul edemeyeceğimiz şey terörle olan ilişkidir. Bu yapı içerisinde Ak Parti'nin genel başkanı ve cumhurbaşkanımız ülkenin en az yarısının destek verdiği açık görülen siyasi partileri çete olarak adlandırdı. Hakkaten bunu ne için yaptı? Daha sonra 23 Haziran yerel seçimlerine giderken bu dil komple değişti." 

'MİLLET AK PARTİ'YE KİBİR VE GURUR DİLİNİN BEDELİNİ AĞIR ÖDETTİ'

"Biz MHP'ye eylemde ve söylemde benzemeye başlamışsak bu beka siyaseten bize yazmak MHP'ye yazar" diyen Temurci sözlerini şöyle sürdürdü:

"Manisan'dan İç Anadolu'ya doğru bir çizgi çekin; kaybettiğimiz illerin ve ilçelerin neredeyse tamamını MHP'ye kaybetmişiz. Zamanın ruhu toplumu kucaklamaktır. Zamanın ruhu kutuplaşma dili değildir. Ak Parti'nin kendine dönmesi için MHP ile ittifakı sonlandırması gerekiyor. Bunu MHP'deki kardeşlerimizin bir yere itilmesi anlamında söylemiyorum. Biz 1 Kasım'da Ahmet Davutoğlu genel başkanlığında yüzde 49,5 oy aldık. Son seçimde nasıl oldu da yüzde 30'lardaki CHP yüzde 54 millet ittifakı ile aldı. Ak Parti'ye asla yakışmayacak olan kibir ve gurur dilidir. Millet bunu bize çok ağır bedelini ödetti. Biz diyoruz ki kardeşim bu sorunları içerde görelim..."


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum