AK Parti bütün uyarılara kulaklarını tıkadı!

AK Parti bütün uyarılara kulaklarını tıkadı!

AK Parti'nin seçim stratejisinde hata ve yanlışlar olduğuna ilişkin değerlendirmeler yapılıyor. Özellikle Saadet Partisi'ne yönelik ithamları AK Parti'nin en büyük yanlışları arasında gösteriliyor

23 Haziran seçimlerine ilişkin farklı çevrelerden dikkat çeken değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. AKP'nin seçim stratejisini hatalı temeller üzerine inşa ettiğine dair açıklamalar yapılırken vatandaşın AKP'ye uyarıda bulunduğu ifade ediliyor.

23 Haziran İstanbul seçimlerine ilişkin yaşanan gelişmeler çerçevesinde Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan da bir yazı kaleme aldı.

AKP'nin uyarılara kulak tıkadığını belirten Ocaktan, yazısında "Ne yazık ki AK parti bütün uyarılara kulaklarını tıkadı ve sadece MHP’nin ‘Türkçü’ rüzgarlarıyla yol yürümeye devam etti. Ve tabii ki YSK’nın hukuku siyasete uydurarak İstanbul’da seçimin tekrarına karar vermesi, siyasi tarihimizin en talihsiz kararı olarak tarihe geçmiş oldu. Ne yazık ki AK Parti 31 Mart garabetini millete izah edemediği ve de 31 Mart sandığından çıkan mesajı doğru okuyamadığı için, 23 Haziran seçim kampanyasını da yanlış bir strateji üzerine bina etmek zorunda kaldı" dedi

"AKP MİSYONUNU KAYBETTİ!"

Yazısında AKP'nin misyonunu kaybettiğini ifade eden Ocaktan, vatandaşın uyarıda bulunduğu söyledi.

AKP'nin İstanbul seçimlerini kaybet nedenlerine yönelik önemli tespitlerde bulunan Ocaktan, yazısında şu ifadelere yer verdi:

 

"Mart seçimlerinin mesajı son derece netti, seçmen AK Parti’ye hizmet etmediği için değil, bütün Türkiye’yi kucaklayan, milletin yüreğine dokunan o şefkatli misyonunu kaybettiği için uyarmış ve “Millete tepeden bakan kibirli hallerini sevmiyorum” demişti. Ancak AK Parti bu mesajı almamış ve toplumu ayrıştırıcı söylemlerine devam etmiştir."

"SAADET PARTİSİ'NE TERÖRİST DEMEKLE AYIP EDİLDİ!"

AKP'nin 31 Mart seçim süreciyle 23 Haziran seçim sürecinde eylemsel ve söylemsel hata ettiğini ifade eden Ocaktan, Saadet Partisi'ni terörle yan yana getirmekle kötü bir davranış sergilendiğini ifade etti.

Konuya dair yazısında Ocaktan, "Daha talihsiz olanı da, 23 Haziran’a saatler kala İmralı sakini Öcalan’ın mesajlarıyla seçmenin kafasının karıştırılmasıdır. Öyle ki Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ı televizyona çıkarmak gibi hiçbir ahlaki kriterle izahı mümkün olmayan bir aymazlığa imza atılmıştır. Hatırlayalım, 31 Mart öncesinde Cumhur İttifakı koro halinde bütün muhalefeti PKK ve terör yandaşı olmakla itham etmişti. Bu öylesine akıl dışı bir itibarsızlaştırma kampanyasıydı ki, Saadet Partisi bile “terörist ittifakı” parantezi içine alınarak tarihi bir ayıp yaşanmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Yazısında AKP'nin kaybedilen İstanbul seçimleri üzerinden özeleştiri yapması gerektiğini de vurgulan Ocaktan, şu ifadeleri kullandı:

 

"Çünkü şu an itibariyle, AK Parti’nin genetiğini bozan, toplumun bütün kesimlerine tepeden bakan bir anlayış kulvarına sokan zihniyetin miadı dolmuş ve de partinin etrafını zehirli tellerle çeviren trolcü tayfanın apoletleri fiilen sökülmüş bulunmaktadır.
Eğer AK Parti bu yenilgiden bir ders çıkarmak istiyorsa, önce kendi içine dönmeli ve ciddi bir iç muhasebe yaparak toplumun bütün kesimleriyle barışmanın yollarını bulmalıdır. Çünkü, özellikle son beş yılda seçilen istikamet, AK Parti’nin gerçek istikameti değildir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.