Adli Tıp Raporu, Çocuk Gelinin Eşi İle Aileleri Ceza Almaktan Kurtardı

Adli Tıp Raporu, Çocuk Gelinin Eşi İle Aileleri Ceza Almaktan Kurtardı

Adana’da 13 yaşındayken nikâhsız evlendirildiği iddia edilen E.G.’nin gerçek yaşının 16 olduğu tespit edilmesi ve şikâyetçi olmaması sebebiyle eşi ile ailelerinin yargılandığı dava düştü.

Adana’da 13 yaşındayken nikâhsız evlendirildiği iddia edilen E.G.’nin gerçek yaşının 16 olduğu tespit edilmesi ve şikâyetçi olmaması sebebiyle eşi ile ailelerinin yargılandığı dava düştü.

Haziran 2011’de, E.G. ikamet ettiği Yüreğir ilçesi Sinanpaşa Mahallesi'nde kaçtığı Y.Ç. ile dini nikah kıyıp, 31 Temmuz 2011'de düğün yaptı. 2012 ocak ayında rahatsızlanan E.G. gittiği sağlık ocağında dört aylık hamile olduğu belirlendi. İhbar üzerine çocuk gelinin eşi Y.Ç. 'cinsel istismar' gerekçesiyle gözaltına alındı. Hakime düğün fotoğraflarını gösteren çift tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu arada E.G. bir kız bebek dünyaya getirdi.

Cumhuriyet savcısı, damat Y.Ç. hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Zanlılardan E.G.'nin annesi M.G. (55), babası A.G. (55) ile Y.Ç.'nin annesi Y.Ç. (40) hakkında ise ‘çocuğun cinsel istismarına yardım etmekten’ 7'şer yıl 6'şar ay hapis cezası talep edildi.

Adana 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkan sanıklar suçlamaları reddetti. Duruşmada, E.G.’nin anne ve babası, kızlarının kendilerinden habersiz kaçıp, evlendiğini ileri sürdü. M.G. ve A.G., kızlarının hastanede doğum yaptığını ve gerçek yaşının buradan araştırılabileceğini belirtti. Damadın annesi Y.Ç. ise haberi olmadan çocukların birbirlerini severek kaçtıklarını, zorunlu olarak düğün yaptıklarını ifade etti. Damat Y.Ç.’de E.G. ile severek kaçtıklarını dile getirerek, daha sonra ailelerin anlaştığını kaydetti. Düğün yaparak evlendiklerini aktaran Y.Ç., E.G.’nin kendisine yaşının 15'ten büyük olduğunu söylediğini savundu. E.G.'de, eşi Y.Ç.'den şikayetçi olmadığını vurguladı. Severek kaçıp evlendiklerini açıklayan E.G., bir kızlarının olduğunu ve kaçtığında yaşının 15’inden büyük olduğunu anlattı.

İstanbul Adli Tip Kurumu 2'inci İhtisas Kurulu'nun çocuk gelinin olay tarihinde “15 yaşını bitirip, 16 yaşı içinde olduğu” şeklindeki raporunu dikkate alan mahkeme heyeti, “15 yaşından sonra suçun şikâyete bağlı olması ve E.G.'nin de şikayetçi olmaması nedeniyle" davanın düşürülmesine karar verdi. Ayrıca E.G.'nin yaşı ay ve günü baki kalmak üzere 1996 olarak düzeltilecek.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.