AB’den vazgeçin

AB’den vazgeçin

Merhaba Gazetesi’ni ziyaretinde konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, AB’nin Türkiye’yi kesinlikle içine almayacağını belirterek, “Hükümete sesleniyoruz; ‘Gelin bu AB sevdasından vazgeçin” dedi

Geçtiğimiz hafta sonu partisinin olağan il kongresinde tek aday olarak güven tazeleyen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, Merhaba Gazetesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Burada Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut ile görüşen Uyar, Merhaba Gazetesi’ne kongre sürecindeki ilgisinden dolayı teşekkür etti. Konya’nın Saadet Partisi için önemli olduğunu söyleyen Uyar, “Rahmetli Erbakan Hocamız, ilk Milli Görüş harekatına Konya’dan 1969 yılında besmele çekerek başlamıştır. Konyalılar da Hocamıza ve Milli görüş’e sahip çıkmıştır. Bugünkü iktidarın temelinde de Konya vardır. Konya tarihi süreç içinde durduğu yer ve tavrı ile önemlidir. Haçlılar tarafından başlanan Haçlı seferlerini Anadolu durdurmuştur. En büyük mücadeleyi Selçuklu payitahtı Konya’dır. Konya ayrıca Belde-i Muhayyere’dir. Efendimiz’e hicret için teklif edilen bir yerdir. Konya kongremiz bu yüzden önemlidir. Kongrede teşkilat mensuplarımız yüksek teveccüh gösterdi. Davamıza hizmet etmiş büyüklerimizin bilgi ve tecrübelerinden esinlenerek, onların tecrübeleri bizim için önemli. Yönetimimiz ağırlıklı olarak gençlerden görev alıyor. Yönetimimizin yüzde 80’in genç, fakat bilgi- birikimli ağabeylerimizden de faydalanıyoruz. inşallah Konyamıza ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.

YILLARCA PKK’YI BESLEDİLER

Amerika’nın PKK-PYD terör örgütüne yaptığı silah yardımlarına da değinen Uyar, şöyle konuştu: “Amerika ve onunla beraber hareket eden ırkçı emperyal güçler hiçbir zaman  Türkiye’nin lehine bir iş yapmazlar. Bugün açıktan silah yardımı yapması önceden yapmadığı anlamına gelmez. eskiden de gizli gizli silah yardımı yapıyordu. Amerika PKK’nın bitmesini ister mi? IŞİD’in bitmesini ister mi? Dünyayı yönetme sevdasında olan bir güç bunların bitmesini istemez, bizim lehimize hareket etmez. Mesele bu bakış açısını görüp, uluslar arası arenada bu doğrultuda strateji geliştirme zorunluluğumuz var. Bugün Irak’ın bu hale gelmesinin, Suriye’nin bu hale gelmesinin müsebbibi Amerika’dır, AB’dir, Birleşmiş Milletler’dir. Arap Baharı ile başlattıkları akımı bugün Suriye’de Libya’da ve birçok ülkede sürdürüyorlar. Saadet Partisi olarak korkumuz ve endişemiz şudur ki, sınırımıza kadar dayanan Haçlı zihniyetini bir şekilde siyasi olarak, ekonomik, askeri olarak sınırımızdan uzaklaştırmak ve tüm dünyada hak ve adalet merkezli bir dünyanın kurulması için gerekli prensiplerde çalışmaktır. ABD’nin yaptığı silah yardımının gizlisi felan yok. Yıllarca PKK’yı onlar besledi. Fransa, Almanya, ABD besledi. Türkiye’nin net bir duruşu olmalı. AB açısından da net bir duruşu olmalı, ABD ile de. Bağları koparmadan, uluslar arası kurallara uyarak, net bir çizgide hareket edilmeli.”

ÇİZGİMİZ NET ORTAYA KONULMALI

AB’nin Türkiye’yi kesinlikle içine almayacağını söyleyen Uyar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fakat bu Avrupa kozunu ellerinde kullanıp, belli noktalarda, hem iç işlerimize, hem de dışarıda yapacaklarımıza karışıyorlar. Net olmamız lazım. Hükümete sesleniyoruz; ‘Gelin bu AB sevdasından vazgeçin.’ Biz Avrupa ile ticaret yapacağız. AB ile siyasi, ekonomik işlerimize olacak, bunlar olmayacak diyemeyiz. Ama AB sevdasından bizim vazgeçip, bunu net olarak ortaya koymamız lazım. AB ile kavga eder gibi olmamalı bu. Karnımızın doymayacağı yere açlığımızı belli etmemek lazım. Sizin topraklarınızı işgal etmek için bin yıl önce Haçlı seferleri düzenleyen bir zihniyet daha sonra Osmanlı, Selçuklu döneminde en fazla savaştığınız bir zihniyet, Çanakkale’yi geçip Anadolu’yu işgal derdine düşen zihniyetten bize dost olmaz. AB ile ilgili söylemler netleştirilip, siz yolunuza, biz yolumuza diyebilmeliyiz. Bugün ihracatımızın neredeyse yüzde 80’ini Avrupa’ya yapıyoruz. AB ile ile direkt ilişkilerin kesilmesi ekonomik olarak bizi sekteye uğratabilir. Rusya ile benzer bir meseleyi yaşadık. Demek ki bir Pazar eksiğimiz var. Alternatif pazarlar oluşturmalıyız. Biz İslam Birliği derken, aynı zamanda bu pazarı oluşturacak ve bizimle birlikte hareket edecek bir zihniyeti oluşturmaya çalışıyoruz. Uzak doğu ile Asya ile ekonomik bağlantılarımız zayıf. Sadece ithal ediyoruz. Hep ihracat rakamları söylenirken ithalatın üzerinde durulmuyor. Dengeli bir dış politika bize her zaman kazandırır. Rahmetli Erbakan Hocamızın ortaya attığı D-8 çekirdeğine mevcut iktidar 15 senedir çalışsaydı, o çekirdek fidana, ağaca dönüşürdü. Biz bunun için çalışıyoruz. O çekirdek tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olacak.” 

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.