Abd’de Ebola Krizi: Teksas’ta 5 Çocuk İzleyeme Alındı

Abd’de Ebola Krizi: Teksas’ta 5 Çocuk İzleyeme Alındı

ABD’nin Teksas eyaletinin Dallas şehrinde, ülkeye yaklaşık iki hafta önce Liberya’dan gelen bir kişide Ebola virüsüne rastlanmasının ardından, hastayla temasa geçtiği düşünülen 5 çocuk daha izlemeye alındı. İsmi Thomas Eric Duncan...

ABD’nin Teksas eyaletinin Dallas şehrinde, ülkeye yaklaşık iki hafta önce Liberya’dan gelen bir kişide Ebola virüsüne rastlanmasının ardından, hastayla temasa geçtiği düşünülen 5 çocuk daha izlemeye alındı. İsmi Thomas Eric Duncan olarak açıklanan Liberyalı hasta, ABD’de Ebola tanısı konulan ilk kişi olarak kayıtlara geçti.

Basın toplantısında konuşan Dallas Bağımsız Okul Bölgesi Müdürü Mike Miles, “Öğrenciler herhangi bir belirti taşımıyor; bu yüzden virüsü geçirme olasılıkları oldukça düşük.” dedi.

Sağlık görevlileri, Amerika’ya akrabalarını ziyaret etmek için geldiği belirtilen hastanın, 5’i çocuk olmak üzere 18 kadar kişi ile temasa geçmiş olduğunu söyledi. Çocukların bu hafta başında okula gittiği ancak daha sonra eve gönderilerek izlemeye alındığı belirtildi.

ANTİBİYOTİK VERİP EVE YOLLAMIŞLAR

ABD’nin ilk Ebola vakası olan Liberyalı hastanın, fenalaşıp hastaneye kaldırılmadan iki gün önce hastaneye gittiği; ancak antibiyotik verilerek eve geri gönderildiği ortaya çıktı. Duncan, hemşireye Batı Afrika’dan yeni geldiğini söylemesine rağmen kapsamlı bir muayeneden geçirilmemiş. Hastane yetkilileri "pişmanlık verici" olarak nitelendirilen durumun, söz konusu bilginin hastane çalışanları arasında yeterince aktarılmamasından kaynaklandığını ifade etti.

Liberyalı hastanın virüsü başkalarına da bulaştırmış olduğu yönündeki endişelere değinen Teksas Valisi Rick Perry ise ellerinde salgını önlemeye yetecek tıbbi altyapının bulunduğunu ve ABD’nin bu tür bir durumla baş edebilecek donanıma sahip birkaç ülkeden biri olduğunu söyledi.

Öte yandan Liberya hükümeti konuyla ilgili bir açıklama yaparak hastanın ülkeden çıkmadan önce ateş gibi salgın belirtileri göstermediğini söyledi. Liberya İnformasyon Bakanı Lewis Brown, bu durumun Ebola krizinin uluslararası boyutunu açıkça gösterdiğini belirtti. Brown, henüz kimliği yetkililerce doğrulanmamış ve durumu ciddiyetini koruyan hastanın, Brüksel aktarmalı yolculuk için uçağa bindiğinde virüsü taşıdığına dair bir belirti göstermediğini de ekledi.

New York Times gazetesinin haberine göre ise 40’lı yaşlarda olduğu belirtilen Liberyalı hasta Duncan’ın, Liberya’da Ebola hastası hamile bir kadını hastaneye götürdüğünü yazdı. Haberde, Duncan’ın hastanede yer olmadığı için geri gönderilen kadını evine götürdüğü ve kadının daha sonra öldüğü bilgileri yer alıyor. Times’ın haberine göre ise Duncan, kadının ölümünden 4 gün sonra ABD’ye gitmek için yola çıkmış.

Batı Afrika’da 3 bini aşkın kişinin hayatına mal olan Ebola virüsünün, Dallas’ta görülmesi ülke çapında endişelere yol açtı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.