Abd Savunma Bakanı Chuck Hagel: Işid Şu Ana Kadar Görmediğimiz Bir Şey

Abd Savunma Bakanı Chuck Hagel: Işid Şu Ana Kadar Görmediğimiz Bir Şey

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Selefi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün, şu ana kadar görüklerinin çok ötesinde olduğunu söyledi. Hagel, IŞİD’in inanılmaz bir şekilde fonlandığını vurgulayarak, örgütün, ideoloji...

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Selefi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün, şu ana kadar görüklerinin çok ötesinde olduğunu söyledi. Hagel, IŞİD’in inanılmaz bir şekilde fonlandığını vurgulayarak, örgütün, ideoloji ve terörünün maddi kaynaklarla birleşerek ABD için tamamen yeni ve dinamik bir tehditler paradigması sunduğunu söyledi.

Basın toplantısına Hagel ile birlikte katılan ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey ise ABD’nin, IŞİD ile uzun sürecek bir mücadele sürecine girdiğini kabul ederek bunun bir savaş kararı olup olmadığı sorusuna ise 'savaş ilanının' ordunun değil siyasilerin bir kararı olabileceğini belirtti.

Dempsey, IŞİD’le her nerede görülürse savaşılması gerektiğini söylemesine karşın, bunun Suriye’ye doğru genişlemediğini de sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.