AB yolunda devam

AB yolunda devam

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Uzun zamandır AB tam üyeliği için görüşmeler yürüten bir ülkeyiz. Türkiye, AB hedefiyle yoluna devam edecektir. Asla müzakereden çekilen taraf olmayacaktır” dedi

AK Parti Konya Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Altunyaldız’a basın toplantısında İl Başkan Yardımcısı Sultan Tuba Erdinç ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Necati Sametoğlu eşlik etti. AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız AK Parti Konya İl Başkanlığında basın mensuplarının karşısına geçerek ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Sözlerine dış politikada yaşanan gelişmelere başlayan Ziya Altunyaldız, “Ülkemiz Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında Afrin’de bir terör temizliği operasyonu yürütüyor. Şu ana kadar her şey planlandığı gibi gidiyor. Bu kapsamda ABD Dış İşleri Bakanı Tillerson’un ziyareti ile birlikte Başbakanımızın Almanya ziyareti gerçekleştirdi. Türkiye bölgesindeki terör oluşumlarına müsaade etmeme konusunda çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.  Ülkemiz topraklarımızın güvenliği adına daha önce Fırat Kalkanı Harekâtıyla bölgemizde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu kırmış ve terör örgütlerine öldürücü bir darbe vurulmuştur. Bu kapsamda Türkiye’ye yönelik bir çevreleme harekâtının önüne geçilmiştir” dedi. 30 gün önce başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı ile Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemizin, bölgemizin güvenliği ve istikrarı için kahramanca bir mücadele gerçekleştirmektir ifadelerini kullanan Altunyaldız, “Bu operasyonlar da ülkemizin kendi ürettiği silah ve mühimmatlarla yapılıyor. Bu operasyonlarla kendi ürettiğimiz silah ve teçhizatlarımızın başarısını da görmüş, test etmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

AB HEDEFİYLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Avrupa ve ABD ile olan ilişkilere de değinen Altunyaldız,  “Uzun zamandır Avrupa Birliği tam üyeliği için görüşmeler yürüten bir ülkeyiz. Avrupa Birliği ortaya koyduğu çifte standart politikalarıyla ülkemizin uzun zamandır tam üyelik çalışmalarını yavaşlatma ve bloke etme çabası içinde olmuştur.  Şunu ifade etmek gerekir ki, Türkiye Avrupa Birliği hedefiyle yoluna devam edecektir. Asla müzakereden çekilen taraf olmayacaktır.  AB’nin Türkiye’ye karşı olan tutumunun iyi niyetli olmadığını hep birlikte görmekteyiz. Son dönemde yaşanan hadiseler de bunu desteklemektedir. Tüm bunlara rağmen biz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da AB ile olan ilişkilerimizi en üst düzeyde yürütmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

ABD ÇOK ÖNEMLİ HATALAR YAPIYOR

ABD’nin Suriye’de Türkiye yerine terör örgütleri ile ortak hareket etmesini akıllara durgunluk veren bir olay olarak niteleyen Altunyaldız,  “ABD’nin bölgemiz ile ilgili politikalarda çok önemli hatalar yaptığını görüyoruz.  65 yıllık NATO müttefiki olan Türkiye ve ABD’nin bölge ile ilgili konularda ortak hareket etmesi gerekirken, maalesef ABD tarafı terör örgütleri ile birlikte hareket etme yolunu seçmiştir. Bu akıllara durgunluk veren bir tutumdur. Biz her fırsatta bölgemizde Türkiye’ye rağmen hiçbir oluşuma izin vermeyeceğimizi ifade ediyoruz. Eğer bölgenin güvenliği ile ilgili bir adım atmak istiyorsanız bunu Türkiye ile birlikte yapmak zorundasınız. Türkiye hem bölgenin istikrarı hem de topraklarının güvenliği adına çalışmaya devam edecektir. ABD ile yapılan görüşmelerde verilen sözlerin inşallah sahaya yansıdığını da görebiliriz” dedi.

TÜRKİYE İSTİHDAMDA AB İLE YARIŞIYOR

Son bir yılda yaklaşık bir buçuk milyon yeni istihdam sağladığını ifade eden Altunyaldız,  “Geçtiğimiz yıl çok başarılı bir istihdam performans sergiledik. Kasım ayından itibaren yıldan yıla 12 aylık dönemde 1 milyon 448 bin yeni istihdam oluşturduk. Toplam Avrupa Birliği’ne baktığımız zaman aynı dönemde 28 ülke 1 milyon 950 bin yeni istihdam oluşturabilmiş.  Ülkemizde ekonomik çarkların Allah’a şükür planlandığı gibi yürümekte olduğunu, işletmelerin yatırımlarını sürdürdüğünü görmekteyiz.  Ülkemiz bir taraftan güvenliğimiz için terör örgütlerini temizlerken bir yandan da ekonomik alamda gelişimini sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.

MESUT TURAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum