Ab Karşıtı Partinin Lideri Nigel Farage: Genel Seçimler Artık Öngörülemez

Ab Karşıtı Partinin Lideri Nigel Farage: Genel Seçimler Artık Öngörülemez

İngiltere’nin Rochester ve Strood kentlerinde dün gerçekleşen ara seçimde yüzde 42’lik oyla Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) galip geldi. AB ve göçmen karşıtlığıyla bilinen partinin lideri Nigel Farage, seçim sonuçlarıyla...

İngiltere’nin Rochester ve Strood kentlerinde dün gerçekleşen ara seçimde yüzde 42’lik oyla Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) galip geldi. AB ve göçmen karşıtlığıyla bilinen partinin lideri Nigel Farage, seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Nigel Farange’a göre, 6 ay sonra yapılacak genel seçimler bu seçim sonuçlarından sonra öngörülemez hale geldi. İkinci kez parlamentoda koltuk hakkı kazanan partinin lideri, dün yapılan ara seçimin sürpriz bir sonuç doğurduğunu belirtti.

BBC2 Radyosu’na konuşan Farage, “Sanıyorum önümüzdeki birkaç hafta Muhafazakarlar tarafında fazlasıyla diş bileyen olacaktır. Eğer UKIP’in tarafında yer alırlarsa, şanslarının daha fazla artacağına inanıyorum.” dedi. Ara seçimden sonra genel seçim çalışmalarına yoğun olarak devam edeceğini belirten lider, sonuca göre parlamentoda yer edinildiği takdirde İngiltere’yi Avrupa Birliği üyeliğinden çıkarmak için hemen referanduma gidileceğinin sinyalini verdi.

İngiltere Başbakanı David Cameron ise ara seçim sonuçlarıyla ilgili “Rochester ve Strood’u geri kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.