962 bin 188 kişiye kimlikleri dağıtıldı

962 bin 188 kişiye kimlikleri dağıtıldı

20 Şubat 2017 tarihi itibarıyla toplam 962 bin 188 adet kimlik kartı sahiplerine ulaştırıldı. PTT Kargo, yeni kimlik kartlarını hızlı ve güvenli bir şekilde vatandaşların adreslerine teslim ediyor.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yeni kimlik kartları, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.) güvencesiyle sahiplerine teslim ediliyor. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde hazırlanan kimlik kartları, Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar uzanan yaygın hizmet ağına sahip PTT Kargo aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı projesinin pilot uygulamasının başladığı 2016 yılında 205 bin 529 adet, bu yıl ise 20 Şubat 2017 tarihi itibarıyla 756 bin 659 adet olmak üzere toplam 962 bin 188 adet yeni kimlik kartı sahiplerine dağıtıldı. Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartları için başvurular yurt içinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web portalı üzerinden veya çağrı merkezi aracılığıyla randevu alınarak ya da randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine yapılıyor.

Yurt dışında ise dış temsilciliklere müracaat ediliyor. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından hazırlanan yeni kimlik kartları, vatandaşların müracaat sırasında belirttiği adrese PTT Kargo ile teslim ediliyor. Bu çerçevede, 2 Ocak 2017 tarihi itibarıyla tüm Türkiye’de başvuruları başlayan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı projesinde PTT Kargo da çok önemli bir işlevi yerine getiriyor.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.