2020 yılının ortasında hasta kabulü başlayacak

2020 yılının ortasında hasta kabulü başlayacak

Konya Şehir Hastanesi'nin yüzde 85'inin tamamlandığını ve Şehir Hastanesine çevre illerden hastaların geleceğini söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, “2020 yılının 2. yarısında hastanemizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında ülke ve Konya gündemine dair açıklamalarda bulundu. AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem AK Parti Konya İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdem’e basın toplantısında AK Parti Konya İl Başkan Vekili Fahrettin Kulu, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Feride Ersöz ve Yasin Oruç eşlik etti.

METRO PROJESİ KONYA'YA VERİLEN ÖNEMİN GÖSTERGESİ

TOKİ'nin geçtiğimiz günlerde 100 bin sosyal konut projesini açıkladığını söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, “Açıklanan proje için 16 Aralık 2019 -15 Ocak 2020 tarihleri arasında başvurular alınacak. Bu projede Konya’mıza 4 bin konutluk bir pay ayrılmıştır. Tüm Konyalı hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. “Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdelediği, tamamı yer altında inşa edilecek Konya Metromuz için imzalar atıldı” diyen Orhan, “1 Milyar 196 milyon 500 bin Euro harcanarak yapılacak ve seyahat süresini 35 dakikaya indirecek olan bu önemli proje ile Konya’mız, metrosu olan şehirler arasına girmiş olacak. Özellikle sıkı ekonomik politikaların uygulandığı bir dönemde böyle büyük bir yatırım ile müjdelenmesi Konya'nın ne kadar önemli olduğunun ve Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize ne kadar değer verdiğinin göstergesidir” şeklinde konuştu.

ÇEVRE İLLERDEN GELENLERE DE HİZMET VERECEK

Konya’nın 17. Hastanesi olan bin 250 yatak kapasiteli Şehir hastanesinin yüzde 85'inin tamamlandığını aktaran Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlimizi sağlık üssü haline getirecek olan şehir hastanemizde, 244 yoğun bakım ünitesi, 335 hekim ve 330 poliklinik ile şehrimiz, çevre iller ve yurt dışından gelecek hastalara hizmet vermeyi hedefliyoruz. İnşallah en geç 2020 yılının 2. yarısında hastanemizi vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız.”

KONYA'DAKİ YATIRIMLAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Karayollarındaki yatırımlarının devam etmekle birlikte Konya için yine büyük öneme sahip bir yatırım olan 122 km’lik çevre yolunun ihale edilen ve 900 milyon bütçelik paya sahip olan 68 kilometrelik kısmının, 22 kilometresinin bitirildiğini aktaran Erdem, son olarak şunları kaydetti: “Kalan 46 km’sinin de yapım çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. 2013-2019 yılları arasında KOP bölgesindeki bin 357 projeye 1,2 milyar TL kaynak aktarılmıştır. Bu yıl tahsis edilen 55,1 milyon ödenek ile 55 adet proje tamamlanarak bölgemizde yaklaşık 4 bin hektar alan modern sulama sistemlerine kavuşmuş olacak. Bütün bu işlerin devamı ve yeni projeler için 2020 yılında 118,2 milyon TL ödenek ayrılmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz ile Konya Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’sini şehir dışına taşımak, Tarihî kent merkezlerimizi ve meydanlarımızı eski tarihî kimliğine yakışacak şekilde dönüştürmek şeklinde önemli projeler devam etmektedir. Eğitimde Konya’mızı üst sıralara taşımak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2019 yılı öğretmen atamalarında bin 14 öğretmenin ilimize atanmasını sağlayarak öğretmen doluluk oranımızı yüzde 95,36’ya çıkardık. Bu sayede ilde toplam öğretmen sayımızda 28 bin 829’a yükselmiş oldu. İlimiz genelinde 1997 okulumuzda 19 bin 957 derslikte 457 bin 661 öğrencimizi geleceğe hazırlamak için çalışıyoruz. 2019 yılında tamamlanan 9, devam eden 13 ve ihale aşamasında 23 olmak üzere toplam 45 projemiz bulunuyor.”

HABER MERKEZİ

 


 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum