18 bin sözleşmeli öğretmenin ataması gerçekleşti

18 bin sözleşmeli öğretmenin ataması gerçekleşti

Milli Eğitim Bakanlığınca 18 bin 506 sözleşmeli öğretmenin ataması yapıldı

Dershane öğretmenleri dahil 18 bin 506 Sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru sayısı, Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi üzerinden açıklandı. Buna göre yapılan toplam başvuru sayısı 43 bin 352 kişi olarak açıklandı. Tercih esnasında 6000'e yakın başvuru kontenjanı ise boş kaldı.

Atama sonuçları için: www.meb.gov.tr

20 EĞİTİM KURUMU TERCİH EDİLEBİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı sözleşmeli öğretmen alım duyurusunda yer alan bilgiye göre adaylar, 4-7 ekimde açılan tercih ekranında en fazla 20 eğitim kurumunu tercih edebildi.

Bu koşullar altında tercihler, aynı il ve farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte sıralanarak yapılabildi. İşlemlerini bitiren adaylar, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylattıkları tercihlerini Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim etmiş oldu.

FARKLI BİR İL ATAMASI İÇİN ADAYLARDAN UYGUNLUK BİLGİSİ ALINDI

Tercih işlemlerini tamamlayan adaylara “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.” ve “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçenekleri sunuldu. Bu şekilde, yapmış olduğu tercihlerinden herhangi birine atanamayan adayların, boş kalan kontenjanlara bilgisayar kurası ile ataması sağlandı.

ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMENLERDEN İSTENECEK BELGELER

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

MEB'in yayımladığı sözleşmeli öğretmenlik başvuru kılavuzunda ataması yapılan öğretmenlerden istenecek belgeler de sıralandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.