15 Temmuz'u  unutmayacağız

15 Temmuz'u unutmayacağız

Milli iradenin ve birlikteliğin, hain terör örgütü (FETÖ)'ye üstün geldiği 15 Temmuz gecesinin ardından, mücadele hız kesmeden sürüyor. 15 Temmuz kalkışması, milletin hafızasından silinmiyor

15 Temmuz kalkışmasının üzerinden, bir yıl geçti. Türkiye, 15 Temmuz akşamı, hain bir kalkışma ile karşı karşıya kaldı. Ordunun içindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları, ülkenin çeşitli noktalarında yönetimi ele geçirebilmek adına girişim içine girdi. Darbe girişiminin yapıldığı gece, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu Marmaris'teki otel de örgütün hedefi arasında yer aldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, girişimciler tarafından kaçırıldı. Milletin parası ile alınan tank ve silahlar, halka doğrultuldu. Helikopterler ile vatandaşlara ateş açıldı. Geçiş güzergahları, tanklar ile kapatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrıları ile vatandaş, sokaklara akın etti. Meydanları boş bırakmayarak, milli iradeye sahip çıktı. Kalkışma haberini alan vatandaşlar, sonunu düşünmeden kendini tankların önüne siper etti.

OHAL İLAN EDİLDİ

Girişimin ardından ülkede Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi. Çıkarılan çeşitli Kanun Hükmünde Kararname (KHK)'larla birlikte ülkenin terör örgütü üyelerinden temizlenmesi noktasında ciddi adımlar atıldı. Örgüt ile bağlantısı olanlar, gözaltına alındı. Devlet memurları arasında ihraç edilenler oldu. Akademisyenler, avukatlar, askerlerden yüzlerce tutuklamalar yaşandı. Fakat tehlike, henüz tam anlamı ile bitmedi. Ülke, bir yandan içteki FETÖ ile uğraşırken, diğer yandan çeşitli terör örgütlerine karşı çetin bir mücadele içine girdi.

İLK KEZ TBMM BOMBALANDI

Türkiye genelinde 15 Temmuz'dan bu yana 103 bin kişiye yakın personel, ihraç edildi. 15 Temmuz'dan sonraki süreçte, 168 bin 801 kişi hakkında adli işlem yapıldı. 615 kişi gözaltında, 8 bin 69 kişi hakkında yakalama kararı verildi. 50 bin 504 kişi tutuklandı. Kalkışmada 248 vatandaşımız şehit olurken, 2 bin 196 vatandaşımız da gazi oldu. Hain gecede ilk kez Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ateş altına alındı. 15 Temmuz'u 16'sına bağlayan gece birçok camide selalar verildi.

KONYA 15 TEMMUZ'U UNUTMADI

Kahramanlık destanının yazıldığı 15 Temmuz gecesi, Konya'da vatandaş ellerindeki Türk bayrakları ile Valilik önüne ve Mevlana Meydanı'na yöneldi. 3. Jet Ana Üssü'nün önü, belediye otobüsleri ile kapatıldı. 1 aya yakın demokrasi nöbetleri tutuldu. Temmuz ayı itibari ile FETÖ'nün üs olarak kullandığı Konya'da da 991 kişi görevden uzaklaştırıldı. 2 bin 143 kişi için tutuklama kararı çıkarıldı. 2 bin 520 kişinin de devlet memurluğundan çıkarılması öngörüldü. FETÖ'nün bilim merkezi olarak adlandırdığı Mevlana Üniversitesi kapatıldı. Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde akademisyenler göz altına alındı, ihraçlar yaşandı. Örgüte bağlı olan kurumlara ve işletmelere ise kayyum atandı. Yine girişimin unutturulmaması için 15 Temmuz ismi okullara, parklara ve daha birçok yere vererek, yaşatıldı. Çeşitli konferanslar, düzenlendi. 15 Temmuz programları, Cumhurbaşkanlığı himayesinde devlet bünyesine alındı. Başarısız askeri darbe girişiminin sene-i devriyesinde, Türkiye'nin 81 ilinde ve bütün ilçelerinde çeşitli programlar ile kınanacak.

3-2latif-selvi-(2)-001.jpg

 

MEMLEKETİN DEĞERLERİNE SALDIRDILAR

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, 15 Temmuz gecesi yaşananların karanlık bir olay olduğunu aktardı. Arka planının okunmasında gecikmeler yaşandığına değindi. FETÖ'nün dersane sürecinde hükümete kafa tuttuğunu hatırlatan Selvi, “Devlet, haklıydı. Onların da yeni sisteme uyması gerekirdi. Onlar karşı çıkmayı tercih etti” diye konuştu. 17-25 Aralık sürecinde Konya'da bulunduğunu dile getiren Selvi, “FETÖ, yolsuzluk kahramanı olmaya çalıştı. Memleketin değerlerine kast ettiler. Rahmetli Erbakan hoca gibi bir insana kayıp trilyon davasını uydurdular. Bu yapı, devlet içine yuvalanmış kirli odaklarla bağlantılılar” şeklinde konuştu.

MİLLETİN ÖZÜ O GECE ORTAYA ÇIKTI

Selvi, FETÖ'nün Siyonist İsrail ile işbirliği yaptığını söyledi. “Bizim, kişilerin ibadeti ile işimiz olmaz. Ama bunların dini farklı amaçlar için kullandıklarını söyledik” diyen Selvi, 15 Temmuz sürecinde halkın bir olduğunu ve basiretli bir duruş sergilediğini belirtti. Selvi, şunları kaydetti: “Toplum olarak, zaman zaman gençlerin eleştirdiğimiz yönleri olmuştur. Ama o gece milli iradeye sahip çıktılar. Özlerini ortaya koydular. Bu ihanet örgütü yıllar boyunca çocukları eğiteceğiz diye beynini yıkadı. Normal zamanda iktidara kızan vatandaşlar, 15 Temmuz gecesi kalkışmaya karşı birlikte mücadele verdi. Tüm medya, şer odaklarına karşı çıktı. Parlamentodaki partiler ve diğer partiler, darbecilere prim vermedi. STK'lar farklı ideolojilerin savunuculuğunu yapsa da bir araya gelebilmeyi başardılar. Söz konusu ülke olunca tek vücut olmayı başarıyoruz. Darbeci güruh, bazı çatırdamalar yaşadı. Kendini kamufle etmek istedi ama milletimiz fırsat vermedi.”

KORKUTMAK İSTEDİLER BAŞARAMADILAR

Girişimin yaşandığı gece, meclisin önünde bir lazer ışığı gördüklerini dile getiren Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, ardından taramaların yaşandığını hatırlattı. Saldırılar ile hain örgütün vatandaşı korkutmaya çalıştığını belirtti. Selvi, “Onların saldırısı arttıkça, vatandaşın direnci arttı. Ankara, bir yanardağ oldu ve fışkırdı. Bu gece, öyle bir gece olarak anılacak ki tarihi yazılacak. Küresel güçlerin hizmetine amade olan bu örgütün yaptıkları İslam ile bağdaşmaz. Müslümanlığı millete yaklaşmak için kullandılar. Her yolu meşru görüyorlar. Bu olay yaşandığı için Müslüman düşmanlığı arttı. Kalkışmayı Müslümanlara mal etmek akıl karı değil. Rahmetli Erbakan hocamızın bir sözü var. Şer odağı ile mücadele edilmesi gerektiğini söylerdi. Siyonistlerin oynayacağı oyunların bilinmesinin ve onlarla mücadele içinde olunmasının önemine değinirdi” dedi.

OLUP BİTEN MİLLETİN ÖNÜNE KOYULMALI

Ülkelerin darbe tehlikesi ile sürekli karşı karşıya olabilme ihtimalini değerlendiren Selvi, yapılması öncelikli olan unsurları sıraladı. Selvi, olup biten olayları dar bir çevre ile müzakere etmenin yanlışlığına değindi. Her şeyi milletin huzuruna sunmanın daha doğru bir yol olduğunu vurgulayan Selvi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “15 Temmuz, gerçekten bir milattır. Devamını getirebilmeliyiz. Millet, gerçekleri bilmelidir. Onlardan bir şey gizlenilmemelidir.

 

AKILDA SADECE VATAN VE MİLLET VARDI

Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer de 15 Temmuz'un kara bir leke olarak Türk tarihine geçtiğini ifade etti. Milli iradenin, birlik ve beraberliğin FETÖ'ye ve girişimine galip geldiğini söyleyen Karlıer, meydanları boş bırakmayacaklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi: “O gece, bütün farklılıklar bir kenara bırakıldı. Akıllarda sadece vatan ve millet yer aldı. İhanet şebekesinin 15 Temmuz'da başlattığı darbe ve işgal girişimi sırasında gerek halkımız gerekse medyamız net bir tavır sergilemeyi başarmış, bir kez daha yüce bir millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Olayları, iyi okumak lazım. Girişimin arkasındaki güçlerin iyi idrak edilmesi gerekir. Küresel güçlerle, taviz vermeden mücadele içinde olmak lazım. Bu ülkeyi kolay kazanmadık ki kolay birilerine teslim edelim. Sendikamız Türkiye'nin 81 ilinde örgütlenerek, o gece halkın içine karıştı. Bedel ödemeye hazırız. Yeter ki vatanımız varolsun.”

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.