112 çalışanlarına sertifikaları verildi

112 çalışanlarına sertifikaları verildi

Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık-Der Konya Şubesi işbirliği ile hayata geçirilen  ‘112 Dinlemede’ projesinde, işaret dili eğitimlerini başarıyla tamamlayan sağlık çalışanlarına sertifikaları verildi

Konya İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen sertifika törenine, İl Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hasan Küçükkendirci, Sağlık-Der Konya Şube Başkanı Mustafa Şimşek, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Osman Ulusal ve 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr.Erkan Aşık ile işaret dili eğitimlerini tamamlayan sağlık çalışanları katıldı. Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hasan Küçükkendirci, işitme engellilerin acil sağlık hizmetlerinden yararlanırken yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmak için böyle bir çalışma başlattıklarını söyleyerek, işaret dili eğitimlerine iştirak etmelerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

112 Komuta Kontrol Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında görev yapan 20 sağlık personelinin işaret dili eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığını belirten Küçükkendirci, “Konu insan hayatı olunca, bizim için bir işitme engelli kardeşimizin derdine derman olmak bile büyük bir önem arz ediyor. İnşallah bu projelerimiz önümüzde ki yıllarda da devam eder. ‘Bir dil bir insan, iki dil iki insan’ sözü var, yabancı dil için kullanılır ama bence bu söz, işaret dilini de kapsıyor. Sözün bittiği yerde duygunun aktarılmasıdır işaret dili. Bazen bir sözü söylediğinizde karşısındaki insan sizi işitse bile anlamayabilir. Ama duygularınızı aktardığınız zaman çok şey ifade edebiliyorsunuz” dedi.

SAĞLIK BÜTÜN OLARAK ELE ALINMALI

Sağlığı bütün yönleriyle ele alarak, sağlıkta hiçbir alanın eksik kalmayacağı şekilde vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz diyen Küçükkendirci, “Bilhassa sağlık konusundaki iletişim sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla, sağlık endeksli işaret dili eğitimcilerimizin de olmasını istiyoruz. Bu projede bize destek olan Sağlık-Der Konya Şubesi Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum. Sağlık alanında farklı projeleri yürürlüğe koymak için çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Sağlık-Der Konya Şube Başkanı Mustafa Şimşek ise tercümanlık ve eğitici eğitimleri için de çalışmalara başladıklarını ifade ederek, “İl Sağlık Müdürümüz Yrd.Doç.Dr.Hasan Küçükkendirci bu konuda gelişime ve projelere çok pozitif yaklaşıyor. Kendisinin vizyoner ve inovatif yaklaşımının bizleri çok memnun ettiğini de belirtmek istiyorum. 112 Dinlemede projesinin gerçekleşmesini sağladıkları için Yrd.Doç.Dr.Hasan Küçükkendirci’ye , Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Osman Ulusal ve 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr.Erkan Aşık’a teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli işitme engelli çalışanlarla işaret dili ile sohbet eden ve tam not alan katılımcılar, İl Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hasan Küçükkendirci’den sertifikalarını aldı. Programın sonunda, işaret dili ile İstiklal Marşı okuyan sağlık çalışanları, yöneticiler tarafından işaret dili ile alkışlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.