Ziraat mühendisliği  stratejik öneme sahip

Ziraat mühendisliği stratejik öneme sahip

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Derneği Konya Şubesi 18.Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Genel kurulda katılımcılar tarımın güncel sorunları ve zirai eğitim üzerine görüşlerini bildirdi.

Genel kurulda; “Dünya ve ülke genelinde son zamanlarda yaşanan problemler ve olaylar tarımın önemini daha fazla anlaşılır kılmıştır. Yediğimiz içtiğimiz ve giydiğimiz her şeyin temelinde tarım vardır. 750 milyon insanın neredeyse aç gezdiği ve 2 milyar insanın yetersiz beslendiği bir dünyada tarımın önemi dolayısı ile gıda

whatsapp-gorsel-2024-03-09-saat-19-41-34-3ed886ab.jpg

güvenliği son derece önemlidir. Yeterli tarımsal üretimin yapılması ve sürdürülebilirliği için gerekli olan teknolojilerin geliştirilmesinde ve kullanılmasında Ziraat Mühendislerinin önemi çok açıktır” vurgusu yapıldı. Ziraat mühendisliğinin de öneminin arttığına dikkat çekilen genel kurulda şu görüşlere yer verildi: “Tarımın öneminin farkındalığının artması son yıllarda ziraat mühendisliğine olan taleplerin artmasını sağlamıştır. Bun nedenle Ziraat Mühendisliği öğretimi daha da önem kazanmaktadır. Ülkemizde hızla gelişen tarımsal sektörün taleplerine daha iyi cevap verecek donanımlı Ziraat Mühendisler yetiştirmek için Yüksek Öğretim sisteminde yeni yapılanmalara ihtiyaç olduğu vurgulanmıştır.”

whatsapp-gorsel-2024-03-09-saat-19-41-34-eecb0232.jpgTarımda Kamu-Üniversite-Özel Sektör işbirliğinin arttırılması ülke tarımına önemli katkılar vereceği belirtildi. Yapılan seçimler sonucunda Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu; Prof. Dr. S. Ahmet Bağcı, Cemil Şan, Dr. Kazım Gür, Prof. Dr. Abdullah Özköse ve İbrahim Öztürk’ten oluştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İbrahim Büyükeken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum