Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Toplantısı Zonguldak'ta yapıldı

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Toplantısı Zonguldak'ta yapıldı

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Ekonomi ve Kalkınma Politikası Komisyonu 62'nci toplantısı Zonguldak'ta gerçekleştirildi.

KEİPA Türkiye Delegasyonu Başkanı Fatih Dönmez, bir otelde düzenlenen programın açılışında, toplantıyla bölgede ekonomik işbirliğini ve rekabet gücünü artıracak somut eylem ve girişimlere bir adım daha yaklaşacaklarına inandığını dile getirdi.

Dönmez, enerji güvenliği başta olmak üzere işbirliğini bütüncül ve kapsamlı strateji temelinde, ortak hedefler çerçevesinde geliştirmeyi amaçlamaları gerektiğini vurguladı.

Karadeniz bölgesinin, enerji kaynakları, ticaret rotaları ve coğrafi konumu dolayısıyla jeostratejik ve jeopolitik açıdan büyük öneme sahip olduğuna dikkati çeken Dönmez, "Ancak bölgedeki artan gerilimler ve tansiyonlar, çeşitli ülkeler arasında rekabetin de artmasına neden olmakta, bölgedeki istikrarı ve güvenliği tehdit etmeye devam etmektedir. Bu nedenle üye ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin güçlü tutulması, birlik gücümüzü korumak için hayati önem taşımaktadır." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.