Yüz güldürecekler

Yüz güldürecekler

Konya'dan hayırseverlerin destekleriyle dünyanın dört bir yanına yardım ulaştıran dernekler, Kurban Bayramı hazırlıklarına hız verdi. Yardım kuruluşları bu bayramda mazlum ve yoksulların yüzünü güldürecek

Geçen yıl yurt içinde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde düzenledikleri kurban organizasyonlarıyla muhtaçların yüzünü güldüren yardım kuruluşları, bu yıl da mazlum ve yoksulları sevindirecek.

Konya'daki yardım kuruluşlarının bayram mesaisi başladı. Kuruluşlar kurban hisse bedellerini açıklayarak, yardımları almaya başladı. Sözlükte “yaklaşmak” anlamına gelen kurban, Allah'a yaklaşmayı, malların Allah yolunda feda edilmesini, Allah'a teslimiyeti ve şükrü ifade ediyor. Kurban aynı zamanda Müslüman kardeşe yaklaşıp dara düştüğünde onun yanında olmanın ve kardeşliği paylaşma anlamına da geliyor. Konya merkezli çalışan yardım kuruluşları Arakan'dan Mısır'a, Filistin'den Doğu Türkistan'a, Kafkasya'dan Balkanlara, Afrika'dan Ortadoğu'ya, Suriye'den Bosna'ya kadar dünyanın dört bir yanına yardım götürüyor. Kuruluşlar binlerce kişiye yardım eli uzatıyor. Konya yardımlar noktasında örnek gösteriliyor. Yardımlarda Konya her zaman ön plana çıkan iller arasında yer alıyor. Hayırseverlere teşekkür eden kuruluşlar, kurban yardımları bekliyor.

KURBAN BEDELLERİ BELİRLENDİ 

Kurban Bayramı heyecanla beklenirken yardım kuruluşlarının kurban bedelleri de belli oldu. Konya'nın önemli yardım vakıflarından biri olan Konya İHH, kurban bedelini 550 lira olarak belirlediklerini açıkladı. İHH Konya Basın Sözcüsü Selim Tosun, dünyanın 99 ülkesine uzun yolculuklar gerçekleştireceklerini söyledi. Bu yolculuklarda Hz. İbrahim'in sadakatini, Hz. İsmail'in teslimiyetini arayacaklarını kaydeden Tosun, “Sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara ulaşma gayesi taşıyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de onlarca ülke ve bölgede bize emanet edilen kurbanları sahiplerine ulaştıracağız. Kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projeler hazırlayarak da destek olmaya devam edecek. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının, sağlık merkezlerinin, okulların ve daha birçok kalıcı projenin temelleri kurban ziyaretlerinde atılacak” dedi.

BAĞIŞLAR NASIL YAPILIYOR?

Kurban organizasyonunda bu sene hisse bedelini 550 TL olarak belirlediklerini söyleyen Tosun, “Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.  Hemşehrilerimiz bu hayır kervanına destek olarak, paylaşma bilinciyle kurbanlarını dünyanın bir başka ucundaki dul, yetim ve mazlumlara ulaştırabilirler. Kurban bayramının Ümmet-i Muhammed’e hayır ve bereket getirmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

KESİMLERİ KAYDA ALACAKLAR

Cansuyu Derneği de bu yıl da Kurban Bayramı’nda Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslarda mazlum ve muhtaçlar için kurban kesecek. 25 ülke ve 60 farklı bölgede kurban organizasyonu yapacak olan dernek bütün kesimleri tek tek kayda alıp daha sonra görüntüleri bağışçılara internet sitesi üzerinden ulaştıracak. Geçen yıl yurt içinde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde düzenlediği kurban organizasyonları ile muhtaçların yüzünü güldüren Cansuyu, bu yıl da mazlum ve yoksulları sevindirecek. Cansuyu Derneği Konya Temsilciliği de yardımları kabil etmeye başladı. Cansuyu, bu yıl ülke ve bölgelere göre, bölgelerdeki kurban fiyatları göz önüne alınarak beş farklı kurban bedeli belirledi. Buna göre belirlenen kurban bedelleri şöyle; Afrika 340 TL, Asya 390 TL, Çeçen Kampları ve Balkanlar 550 TL, Türkiye, Filistin Kampları, Türkmen Kampları ve Suriye Kampları 620 TL. Konya'da önemli bir yeri olan Dosteli Derneği de kurban bedelini 600 lira olarak açıkladı. Yurt dışı kurban bedeli 360 lira iken Gazze kurban bedelini bin 100 lira olarak belirledi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.