Yozgat Hem’de Kurs Sayısı 200’e Ulaştı

Yozgat Hem’de Kurs Sayısı 200’e Ulaştı

Yozgat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı 15 Kasım itibariyle açtığı kurs sayısı 200’e ulaştı. Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İlker İnce, yaptığı açıklamada bölgedeki iş gücü...

Yozgat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı 15 Kasım itibariyle açtığı kurs sayısı 200’e ulaştı.

Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İlker İnce, yaptığı açıklamada bölgedeki iş gücü piyasasına kalifiye eleman yetiştirme hedefi doğrultusunda yapılan iş gücü analiz sonuçlarına göre ilde en çok makine dikişçisi, muhasebeci ve aşçılık bölümlerinde ara personele ihtiyaç olduğun tepsi edildiğini söyledi.

İnce, "Bu bağlamda halk eğitim merkezi olarak bu yıl içerisinde İŞKUR ile yapılan protokolle ön muhasebe ve makine dikişçisi kursları açıldı ve bu kurslara 75 kursiyer devam etmektedir. Aşçılık kursu için kurs başvuruları sürüyor. Kursa katılan kursiyerlere İŞKUR tarafından aylık belli bir ücret ödenmektedir." dedi.

Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (EKAP) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bozok Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü’nde üniversite öğrencilerine futbol, badminton, basketbol, masa tenisi gibi spor alanında kurslar açıldığına ifade İnce, "17 Kasım’dan itibaren 150 üniversite öğrencisi İngilizce kurslarımızdan faydalanmaya başlamıştır. Bu kurslarımız yıl boyunca devam edecektir. Yine kurumumuzun faaliyetleri arasında Türkiye’de 2 sene önce ilk kez kurumuzca başlatmış olduğumuz Yabancılara Türkçe Dil Kursu’na ara vermeden devam edilmektedir. Bu kurslardan en fazla Irak ve Suriyeli mülteciler faydalanmaktadır. Bu yıl itibariyle aktif olarak 45 mülteci kurslara devam etmektedir. Ayrıca Irak ve Suriyeli mülteciler kurumumuzdaki kuaförlük kursuna da yoğun ilgi göstermektedirler." diye konuştu.

Yozgat Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü olarak 7’den 70’e bütün vatandaşları kurslara katılmaya davet ettiklerini belirten İnce, "Ayrıca kurum olarak dezavantajlı gruplar için Yozgat genelinde kadın sığınmaevlerinde, sevgievlerinde, yetiştirme yurdunda ve cezaevinde sosyal ve kültürel kurslarımız devam etmektedir. Kurslara kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımız müdürlüğümüze veya web sitemiz olan yozgathem.meb.k12.tr üzerinden müracaatlarını yapılabilirler." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.