Yolsuzluk Dosyasını Kapatan Savcılar: Hiçbir Delil Yok!

Yolsuzluk Dosyasını Kapatan Savcılar: Hiçbir Delil Yok!

Bilal Erdoğan’ın da şüphelileri arasında yer aldığı 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına sonradan atanan savcılar, dosya hakkında takipsizlik kararı verdi. Savcılar, şüpheliler hakkında hiçbir delil bulamadıklarını öne sürdü.25...

Bilal Erdoğan’ın da şüphelileri arasında yer aldığı 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına sonradan atanan savcılar, dosya hakkında takipsizlik kararı verdi. Savcılar, şüpheliler hakkında hiçbir delil bulamadıklarını öne sürdü.

25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında yürütülen soruşturma kapatıldı. Soruşturma kapsamında aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, damadı Berat Albayrak’ın da bulunduğu 96 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararını savcılar İsmail Uçar, İrfan Fidan ve Fuzuli Aydoğdu tarafından 25 Temmuz 2014 tarihinde verildi. Takipsizlik verilenler arasında Abdullah Tivnikli, Cemal Kalyoncu, Mehmet Cengiz, Ömer Faruk Kalyoncu, Berat Albayrak, Ahmet Çalık, Yassın Abdullah Kadı, Mehmet Fatih Saraç, Usame Kutub, Mustafa Varank, Mustafa Latif Topbaş ve Necmettin Bilal Erdoğan bulunuyor. Dosyada Turgay Ciner, sanatçı Orhan Gencebay ve gazeteci Ahmet Hakan Coşkun da şüpheli olarak gösterildi.

Takipsizlik kararında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında dile getirdiği iddialara yer verildi. ‘Dönemin Başbakanı’ ifadesinin kullanıldığını iddia eden savcılar, “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının örgüt lideri olarak gösterilmesi ve ‘dönemin başbakanı’ ibaresi kullanılmak suretiyle fezleke düzenlenilmesi, soruşturmayı hazırlayanların hukuki bir soruşturma görünümü altında TC hükümetini cebren ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs ettiklerini ortaya koymaktadır.” dedi.

Bu nedenle yolsuzlukla ilgili soruşturma yapanlar hakkında soruşturma başlatılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmesine karar veren savcılar, yolsuzluk şüphelileri hakkında ise herhangi bir delil bulunmadığını ileri sürdü. Savcılar, “Her ne kadar şüpheliler hakkında örgüt kurdukları, yönettikleri ve bu örgütün faaliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatılmış ise de şüphelilerin birbirleriyle irtibatlarının hiyerarşik bir yapılanma içerisinde olmadığı, suç işlemek amacıyla bir araya geldiklerine dair delil elde edilemediği” ifadeleriyle kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.