Yılmaz: Ermenek'te Kimin İhmali Varsa Hukuk Çerçevesinde Karşılıklarını Görecek

Yılmaz: Ermenek'te Kimin İhmali Varsa Hukuk Çerçevesinde Karşılıklarını Görecek

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Karaman Ermenek'te ki maden kazasısında mahsur kalan 18 işçi ile ilgili olarak, "Öncelikli hedefimiz o kardeşlerimizi kurtarmak. İş adamlarımızın, çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliği konusuna...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Karaman Ermenek'te ki maden kazasısında mahsur kalan 18 işçi ile ilgili olarak, "Öncelikli hedefimiz o kardeşlerimizi kurtarmak. İş adamlarımızın, çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliği konusuna çok daha fazla dikkat etmesini bekliyoruz. Kim sorumluysa, kimin bir ihmali, kusuru varsa hukuk çerçevesinde karşılıklarını görecektir.” dedi.

Ermenek'te yaşanan maden kazasıyla ilgili konuşan Bakan Yılmaz, kaza sonrası madende mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Bizim kanunlarımız gerçekten çok ileri kanun diyen Yılmaz, kazayla ilgili olarak şunları kaydetti: “Gerek iş adamlarımızın gerekse çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliği konusuna çok daha fazla dikkat etmesini bekliyoruz. Bu iş inanın bir maliyet olarak görülmemeli. Bu bir yatırım, bir iş yerine yapılan iş sağlığı ve güvenliğine yapılan masraflar aslında daha büyük, daha acı maliyetlerin önüne geçen bir yatırım. Bu konuyla ilgili sıcaklığı geçtikten sonra tabi ki şuanda birinci önceliğimiz o kardeşlerimizi oradan sağ salim çıkarmak. Bundan sonra mutlaka kazayla ilgili detaylı çalışmalar yapılacaktır. Kim sorumluysa, kimin bir ihmali, kusuru varsa hukuk çerçevesinde karşılıklarını görecektir.”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından Gaziantep'te düzenlenen TÜMEXPO 2'nci Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın açılış törenine katıldı. Diyarbakır'da bir astsubayın yüzü maskeli kişiler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun ailesine baş sağlığı diledi. Bakan Yılmaz, “Bu tür eylemler yapanlar ülkemizi insanlarımız belli yerlere sevk etmek için bunu yapıyorlar, bir amaç için bunu yapıyorlar. O amaçlarını anlayıp idrak edip tam tersini yapmaya devam edeceğiz inşallah. Onlar bizi nereye sevk etmeye çalışırlarsa biz tam tersine gitmeye çalışacağız. Kardeşliğimizi bozmayanlara karşı inadına daha fazla kardeşlik diyeceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.