Yıkım Kararı Çıkan Okulda De Eğitim Başladı

Yıkım Kararı Çıkan Okulda De Eğitim Başladı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yıkım kararı alınan ve ilk yapıldığı dönemlerde betondan yapılan su olukları dökülmeye başlayan Atatürk Ortaokulu'nda 2014-2015 yılı eğitim öğretimi başladı. Öğrenci velileri tedirginlik içerisinde...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yıkım kararı alınan ve ilk yapıldığı dönemlerde betondan yapılan su olukları dökülmeye başlayan Atatürk Ortaokulu'nda 2014-2015 yılı eğitim öğretimi başladı. Öğrenci velileri tedirginlik içerisinde çocuklarını okula gönderdiklerini söyledi. Okul Aile Birliği Başkanı Serpil Durgut, "Bir taşın bir öğrencimizin kafasına düştüğünü farz edersek bunun hesabını kim verebilir? Vicdanen kim rahat edebilir. Biz bu nedenle okulumuzun yıkılmasını istiyoruz." dedi.

Zonguldak Valiliği tarafından görevlendirilen teknik ekip yaptığı incelemede okulun bir bölümünün balçık üzerine yapıldığı, temelde kaymalar olduğu, kiriş ve kolonlarda 14’lük demir kullanılması gerekirken 8’lik demirler kullanıldığı, betonda deniz kumu kullanıldığı, binanın kolon ve kirişlerinde beton vasfı olmadığı, demirlerin oksitlenmesi çürüdüğü ve okulun tamir edilip sağlamlaştırılmasının mümkün olmadığı ve yıkılıp yeniden yapılması yönünde rapor hazırladığı, Hazırlanan rapor üzerine Atatürk Ortaokulu’nun yıkılmasına karar verildiği öğrenildi. Ancak yıkım kararı verilen Atatürk Ortaokulu bu gün bin öğrenci ile eğitim-öğretime başladı. 1978 yılında yapılan 1000 öğrencisi, 60 öğretmeni ve 8 çalışanı ile halen eğitim ve öğretime devam eden Atatürk Orta okulunda öğrenci velileri büyük tedirginlik yaşıyor. Binada deniz kumu kullandığı, bir çok kirişte standartların altında demir kullanıldığı, okulun riskli olduğu ve güçlendirme işle düzeltilemeyeceği okul idarecilerine bildirilmiş. Okulda geçtiğimiz yıl İl Özel idare tarafından teknik incelemenin de yapıldığı ifade edilirken, taşların dökülmeye başladığı alan emniyet şeridi ile kapatıldı. Ek bina ile ana bina arasında ki Glitasyon boşluğunun beton ile doldurulması sebebiyle sıkışmaların yaşandığı binalarda tabanda kalkmaların olduğu da kameralara yansıdı.

"ÇOCUKLARIMIZ TEHLİKEDE"

Okulun zeminin de kaymalar olduğunu ve çatıdan düşen büyük taş parçasının büyük tehlike yaşattığını kaydeden Atatürk Orta Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Serpil Durgut, çocuklarının tehlikede olduğunu söyledi. Durgut, şöyle konuştu: "Okulumuzda kayma var. Hatta okulumuzun alt tarafında bahçesinde ki istimlak duvarlarında da patlamalar var. Okulumuzun çok sağlıklı bir şekilde eğitim verdiğini düşünmüyoruz. Bunun hakkında müdürümüze gittik. Müdürümüz gerekeni yaptığını söyledi. Okulun yıkım kararı çıktı. Ancak herhangi bir dönüş yok. Sonuç alamıyoruz. Öğrencilerimizin canının tehlikede olduğunu düşünüyoruz. Sağlıklı bir eğitimin verildiğini ve öğrencilerimizin eğitim alabileceğini düşünmüyoruz. Bununla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü ve devletimizin daha duyarlı olmasını istiyoruz. Çocuklarımız tehlikede."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.