Yaşlıların imdadına yetişiyorlar

Yaşlıların imdadına yetişiyorlar

Meram Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü oluşturduğu bir ekiple ilçede bulunan 65 yaş ve üzeri 160 yaşlının bakımını ve ihtiyaçlarını karşılayarak evlerini temizliyor

Meram Belediyesi tarafından uygulamaya konulan 'Yalnız Değilsiniz' projesi ile ilçede yaşayan 65 yaş ve üzeri yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin evlerinde hizmet veriliyor. Verilen hizmette 65 yaş ve üzeri insanların; bakımı, doktora götürülmeleri, evlerinin temizlenmesi ve gıda yardımları yapılıyor.
Meram Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü oluşturduğu bir ekiple bu hizmetlerin yapılmasını sağlıyor. Meram'da yalnız yaşayan 160 yaşlıya kendi evlerine bu hizmetler veriliyor. Mahalle muhtarlarının da yardımı ile tespit edilen bakıma muhtaç yaşlıların evlerine gidilerek tüm ihtiyaçları gideriliyor. Belirlenen bakıma muhtaç yaşlılar için dosya açılarak sağlık muayeneleri yapıldıktan sonra kişisel temizlikleri ve ev temizlikleri yapılıyor. İhtiyacı olanlara gıda paketi ve diğer ev eşyaları veriliyor. Yalnız Değilsiniz projesi kapsamında verilen hizmetler periyodik olarak tüm evler ayda en az bir defa ziyaret edilerek, ihtiyaçlar gideriliyor.
'YAŞLILARIN SOSYAL YAŞAMA KATILMALARINI SAĞLAMALIYIZ'
Yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, yaşlıların sosyal yaşama katılmalarını sağlamanın çağdaş toplumun gereklerinden biri olduğunu belirterek, “Yaşlılarımız, geçmiş ile gelecek arasında bir köprüdür. Hayat tecrübeleri ve kültürleriyle herkesin yolunu aydınlatırlar. Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlısına gereken değeri vererek bunu en önemli töre ve gelenek haline getirmiştir. Bu saygı, sağlam ve güçlü bir toplum oluşturmuştur. Biz yaşlılarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak, onların yalnız olmadıklarını hatırlatıyoruz” dedi.
HAK ETTİKLERİ HİZMETİ VERİLMELİ
Mahalle muhtarlarının yardımı ile ilçe 91’i kadın ve 69’u da erkek olmak üzere 65 yaşın üzerinde toplam 160 kişi tespit edildiğini de dile getiren Dr. Serdar Kalaycı, “Yaşlılarımızın her türlü ihtiyaçları gideriyoruz.
Ayrıca belediyemiz tarafından özel bir hastanede de tedavileri yaptırılıyoruz. Çeşitli vesileler ile kimsesiz kalmış ve ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiş yaşlılarımıza hak ettikleri hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Yaşlılarımıza hizmet etmekten büyük onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
 
MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.