Yarın seçim iptal edilirse bu tarihte yeniden yapılacak!

Yarın seçim iptal edilirse bu tarihte yeniden yapılacak!

Türkiye, yarın 31 Mart Pazar günü 61 milyon 441 bin 882 seçmenin oy kullanacağı 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne gidiyor. Seçimin iptali durumunda sürecin nasıl işleyeceği belli oldu.

Türkiye, 34 siyasi partinin kıyasıya yarışacağı 31 Mart Pazar günü 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne gidiyor.

61 milyon 441 bin 882 seçmenin sandık başına gideceği seçimde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullanmanın heyecanını yaşayacak. 34 siyasi partinin adaylarının yarışacağı seçimde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak.

secim.webp

32 İLDE OY VERME SAATLERİ FARKLI OLACAK

YSK, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde güneş batış saatini dikkate alarak doğudaki 32 ilde oy verme saatini öne çekti.

Buna göre; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ile Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme saatleri 07.00 - 16.00 olarak belirlendi.

Diğer illerde ise oy verme işlemi 08.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

SEÇİM İPTAL EDİLİRSE 2 HAZİRAN'DA TEKRARLANACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin bazı yerlerde iptal edilmesi halinde yeniden seçimlerin 2 Haziran ilk pazar günü yapılması kararlaştırılmıştı.

Yeniden yapılması gereken seçimlerin, bu seçimin tekrarı ve seçimin devamı niteliğinde olduğu, bu nedenle sadece oy verme işlemlerinin tekrarlanması gerektiği kaydedilen söz konusu kararda, 31 Mart 2024 günü herhangi bir sebeple yapılamamış belediye seçimleri, muhtar ve ihtiyar meclisi/heyeti üyeliği seçimleri ile 1 Ocak 2024'ten bu yana oluşan mahalli idare birimlerinden olan köylerin muhtar ve ihtiyar meclisi üyeliği seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü yapılmasının gerektiği belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.