VW'den Mercedes CLA'ya rakip geliyor

VW'den Mercedes CLA'ya rakip geliyor

Volkswagen (VW), ürün gamını çeşitlendirmeye devam ediyor.

Marka, daha önce Passat modeli için hazırladığı 4 kapılı coupe modelini, şimdi orta boylu yeni bir konseptine uyguladı. Pekin'de tanıtılan yeni araç, sportif tasarımı ve Jetta'dan bile kısa olan boyuyla dikkat çekiyor.

Mercedes CLA'ya rakip geliyor

Konseptte kullanılan motor, Golf GTI'dan tanıdık. 2 litrelik turbo beslemeli benzinli ünite, 220 beygir güç üretiyor. 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman DSG ile kombine edilen TSI motor, aracı 0'dan 100 km/s sürate 6.5 saniyede ulaştırıyor. Saatte 244 kilometre olarak belirlenen maksimum hız da başarılı bir değer. Güçlü motor, ortalama 6.4 litrelik tüketimiyle de dikkat çekiyor.

Geniş ve basık tasarım

Yeni konsept, 4.6 metrelik uzunluğa, 1.84 metrelik genişliğe ve 1.42 metrelik yüksekliğe sahip. Bagaj hacmi ise 500 litre olarak belirlenmiş.

Markanın baş tasarımcısı Klaus Bischoff tarafından yönetilen ekibin tasarladığı araç, kompakt boyutlarına rağmen geniş ve basık bir görünüme sahip.Kaslı omuzları, 20 inçlik jantları, LED farları ve dinamik tavan çizgisiyle dikkat çeken araç, CC modelinin küçük kardeşi izlenimi veriyor. Boyutları ve tasarımıyla araç, Mercedes-Benz'in CLA modeline sıkı bir rakip olabilir. - Bugün

vwden_mercedes_claya_rakip_geliyor13999639250_h1157336.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.