‘Veteriner hekimler sağlığa katkı sağlıyor’

‘Veteriner hekimler sağlığa katkı sağlıyor’

Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak, her yıl Nisan ayının son Cumartesi gününün ''Dünya Veteriner Hekimler Günü'' olarak kutlandığını belirtti.

Yazılı açıklama yapan Koçak, veteriner hekimlerin hayvan sağlığını korumanın yanında insan sağlığına da önemli katkıda bulunduklarını kaydetti.

SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI KAPSAMINA ALINMALI

Veteriner sağlık grubu çalışanlarının çok sık şiddet olayları ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Mesut Koçak, “Halk sağlığı adına özveri ile sağlık hizmetini yürütmeye çalışan Veteriner Hekimlerimize de giderek artan şiddetin önlenebilmesi için Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınması esasen toplum sağlığını koruyacaktır. Veteriner Hekimlerine destek veren bir ülke; hayvan sağlığına, gıda sağlığına ve toplum sağlığına sahip çıkmış demektir. Veteriner hekimlerin mesleklerini şiddetten uzak bir ortamda rahat bir şekilde icra edebilmeleri diliyoruz. Ayrıca; veteriner hekimler, dünyanın birçok ülkesinde yaşanan, ülkemizi de etkileyen COVİD-19 pandemisinde de gövdelerini siper ederek insanlarımızın sağlığı için malzeme tedariki, testler, araştırmalar, virüs sürveyansı, aşı yönetimi gibi konularda çalışmışlardır. 2021 yılında da ekibiyle COVİD-19'a karşı TURKOVAC Aşısını geliştiren Türk Veteriner Hekim Bilim insanımız Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

BÜYÜK BİR AZİMLE ÇALIŞIYORUZ

Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak, şu görüşleri dile getirdi: “Bizler, dünyanın en saygın, ömür boyu yüksek ahlak ve sorumluluk gerektiren Veteriner Hekimliği mesleğinin üyeleriyiz. Şahsi çıkar ve siyasi amaç gözetmeksizin ülkemizin çıkarları doğrultusunda hayvansal üretim, hayvan sağlığı ve refahı, gıda güvenliği, veteriner halk sağlığı ve çevre sağlığı konularında büyük bir azimle çalışacak mesleğimizi birlik ve beraberlik içerisinde en ileri noktalara taşıyacağız.

Hayvan sağlığı, halk sağlığı ve gıda güvenliğinin temini için 7/24 esasıyla çalışan sessiz canlıların sesi olan memleketi ve milleti için hizmet veren tüm meslektaşlarımın 27 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, başta Milli Şairimiz Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy olmak üzere ahirete intikal eden tüm meslektaşlarımı rahmetle anıyorum. Bu günün Veteriner Hekimlik mesleğine ülkemiz insanı ve ülkemiz hayvancılığına olumlu katkılar sağlamasını diliyorum. Ülkemiz ve mesleğimiz adına daha güzel yarınlarda buluşmak ümidiyle 27 Nisan Veteriner Hekimler Günü’müz kutlu olsun.”

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.